fbpx

Конгрес США дозволив випустити на дороги 25 тисяч безпілотних авто

Суспільство 10:09, 08.09, 2017

Палата представників Конгресу США схвалила законопроект, спрямований на прискорення впровадження самоврядних автомобілів.

Йдеться про перший такого роду документ, що підтримує впровадження технологій автомобілів без водія на федеральному рівні, передає пише Finance.ua з посиланням на Reuters.

Законопроект, який отримав одностайне схвалення Конгресу, зокрема, забороняє владі штатів забороняти безпілотні автомобілі на своїй території.

Документ також дозволяє Національному управлінню з безпеки руху видавати дозволи на тестування до 25 тисяч самоврядних автомобілів в рік. В майбутньому квоту планується збільшити до 100 тисяч автомобілів без водіїв на рік.

Законопроект, схвалений Палатою представників, спрямований в Сенат США. Обговорення документа у верхній палаті Конгресу США почнеться, як очікується, в середині вересня.

Безпілотні автомобілі уже тестують в США, Великобританії та інших країнах. На дорогах Британії вже до кінця 2018 року з`являться невеликі колони з безпілотних вантажівок. Безпілотні автомобілі активно розробляють компаннії Apple, Ford, Samsung, Intel та інші. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: