fbpx

Конкурс Шевченка проведуть в 5-11 класах усіх навчальних закладів Прикарпаття

Суспільство 19:48, 29.09, 2015

Міністерство освіти і науки радить провести 2 жовтня 2015 року відкриття VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді.

Конкурс імені Тараса Шевченка пройде в усіх навчальних закладах України. Про це йдеться у листі освітнього відомства, що надісланий на адреси регіональних Департаментів освіти і науки, інститутів післядипломної педагогічної освіти та вищих навчальних закладів.

Зокрема, у міністерстві зазначають, що згідно з Положенням про конкурс, у заході можуть брати участь учні 5-11 класів, учні професійно-технічних навчальних закладів, а також студенти і курсанти вищих навчальних закладів.

У Міносвіти підкреслюють, що проведення конкурсу має сприяти вихованню у його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, формувати готовність творити добрі справи задля рідної Батьківщини.

Завдання для першого етапу конкурсу мають бути підготовлені навчальними закладами.

Підготовка другого та третього етапу здійснюватиметься інститутами післядипломної педагогічної освіти.

У міністерстві звертають увагу розробників завдань конкурсу на необхідність підготовки завдань для кожної категорії учасників конкурсу за віком і напрямком навчання. Також розробники мають забезпечити конфіденційність завдань конкурсу.

"Творчі роботи можуть передбачати теми, пов’язані, зокрема, з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об’єднанню націй, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Шевченко", – зазначають у МОН.

Учасники можуть виконувати свої роботи українською мовою, а також регіональними мовами або мовами національних меншин, представленими в Україні.

Переможці конкурсу за результатами кожного його етапу, окрім фінального, визначатимуться у кількості 30% від загального числа учасників відповідного етапу змагань.

Дати проведення кожного етапу конкурсу, окрім фінального, департаменти освіти і науки управління можуть визначати самостійно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: