fbpx

Консультації в Мінрегіоні щодо об’єднання громад Івано-Франківщини відбулися кулуарно, – Галабала

Політика 17:52, 26.05, 2015

Сьогодні в міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулися консультації щодо перспективного плану об'єднання громад області. Консультації відбулися кулуарно і чи відповідає план бажанню громад, залишилося таємницею.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила громадська діячка, член Ради партії "ВОЛЯ" Ольга Галабала

З 25 травня в Мінрегіоні розпочалися консультації щодо перспективних планів об’єднання громад. За словами В’ячеслава Негоди, заступника міністра, у консультаціях беруть участь фахівці Мінрегіону, представники ОДА та офісу реформ області, представники Асоціації селищних та сільських рад та експерти.

За словами Галабали, Івано-Франківську область мали заслуховувати сьогодні о 16:00. Але після того, як в області дізналися, що на консультаціях мають бути присутні народний депутат Юрій Дерев’янко, сама Ольга Галабала, голова обласної Асоціації селищних та сільських рад Іван Мосюк, консультації скасували і запевнили, що перенесуть на четвер, а точний час повідомлять. У Мінрегіоні повідомили, що прохання про перенесення консультації надійшло саме від Офісу реформ Івано-Франківщини: начебто хтось із його членів не може приїхати. Натомість, в обласному Офісі реформ сказали, що консультації переніс Мінрегіонбуд.

"Представники "ВОЛІ" сьогодні все-таки відвідали Мінрегіон для того, щоб з’ясувати, коли ж відбудуться консультації щодо Івано-Франківщини. Працівник департаменту регіонального розвитку та проектного будівництва на наше здивування повідомила, що Дмитро Дзвінчук, керівник Офісу реформ області, та ще один посадовець області були на консультаціях сьогодні зранку(!), всі питання по перспективному плану області обговорили, а 5 червня цей план має розглядати сесія Івано-Франківської обласної ради", – пише Ольга Галабала. 

Вже після цього член партії "ВОЛЯ" Любомир Стринаглюк у Івано-Франківську звернувся до Офісу реформ з проханням надати інформацію про те, який проект перспективного плану надіслали в Мінрегіонбуд. Однак за інформацією попросили прийти завтра.

За словами Ольги Галабали, кулуарне обговорення плану об'єднання громад Прикарпаття – випадок унікальний. В консультаціях щодо інших областей беруть участь очільники регіонів, представники громадськості аж до сільських голів, які намагаються відстояти той перспективний план, який відповідає власне волі громад. Наприклад, Рівненській області вдалося відстояти об’єднання 11 міст, 354 сільських рад у 16 районах у 76 громад (в кожному районі від 2 до 9 об’єднаних громад). А сам план опублікований на сайті Рівненської ОДА і є відкритим для обговорення, звертає увагу Ольга Галабала.

Політик нагадує, що партія "ВОЛЯ" підтримує проведення реформи децентралізації і наполягає на тому, що реформа повинна відбутися саме на принципах добровільності та відкритості, про категоричне дотримання яких також постійно наголошує Віце-прем'єр Геннадій Зубко та його заступник пан В’ячеслав Негода.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: