fbpx

Координаційний центр швидкого реагування створили надто пізно

Суспільство 18:20, 17.06, 2014

Робота Координаційного центру швидкого реагування з метою адресної допомоги жителям області, які несуть службу в зоні антитерористичної операції, викликає критику у суспільстві. Чимало громадських і волонтерських організацій обурені запропонованими центром нововведеннями, адже вони допомагають армії вже давно.

Так, під час розширеного засідання Координаційного центру швидкого реагування представники Самооборони та Координаційної ради громадських організацій Прикарпаття покинули зал засідань під аплодисменти. У такий спосіб вони висловили свою незгоду зі створенням ще однієї організації, яка допомагатиме армії. Ідею, загалом, схвалюють, але кажуть, що вона запізніла. 

Запрошена на засідання Координаційного центру швидкого реагування гостя – волонтер, координатор фонду "Підтримай армію України" Сніжана Полянська зазначає, що часу на "організацію роботи" нема, діяти потрібно кожної миті.  Активістку запросили приєднатися до Наглядової ради, яка контролюватиме кошти, передані на потреби військових з Прикарпаття, на що вона відповіла відмовою, але зголосилася консультувати Координаційний центр при потребі.

"Ми, звичайні люди, самоорганізувалися та взяли ці проблеми самі на себе. Люди самі збирають кошти, вони самі питають, що потрібно військовим і де це взяти, знаходять в Інтернеті, якщо є дешевше, самі закуповують і відправляють. Все! У нас на це йде 1-2 дні, а не тиждень чи місяць. Там війна триває кожен день, кожної хвилини! Немає часу для того, щоб це збирати і відправляти.

Ви дуже запізнилися. Тому, будь ласка, підключайтеся – не ми до вас, а ви до нас."

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: