fbpx

Корумпована система Януковича досі працює на Прикарпатті, – Галабала. ВІДЕО

Політика 18:04, 21.03, 2016

Партія "ВОЛЯ" продовжить боротьбу з корупційною системою, яка не змінилась після Революції Гідності.

Таку заяву фракції політичної партії "ВОЛЯ" в Івано-Франківській облраді озвучила заступник голови облради Ольга Галабала.

"Ми є нові люди в політиці. Ми всі об’єдналися після Революції Гідності, після Майдану. Коли ми стали депутатами обласної ради, коли я стала заступником голови облради, в нас були дуже романтичні сподівання, що нам вдасться щось змінити", – зазначила депутат.

"На жаль, за три місяці роботи в обласній раді система настільки опирається, що у нас не змінилось після Революції Гідності абсолютно нічого",  констатувала Галабала.

"Де наші відкриті кадрові конкурси, яких чекають люди? Де наша боротьба з олігархами, які мають чимало власності в Івано-Франківській області? Де наш прозорий розподіл коштів? Наша область одна з двох, яка саботує впровадження системи ProZorro. Для чого нас обирали люди?"  запитала вона у депутатів.

Галабала повідомила, що партія "ВОЛЯ" за ці три місяці почала не на словах, а на ділі викривати, фотографувати і розміщувати в Інтернеті факти незаконного видобутку піщано-гравійної суміші. "У нас в кожному районі, на кожній річці по 15-20 місць, як мінімум, де незаконно видобувають піщано-гравійну суміш",  сказала депутат.

Очільниця фракції "ВОЛЯ" розповіла, що люди ВОЛІ зафіксували на фото і відео факти незаконного видобутку гравію в селищі Битків, в селищі Заболотів, в селі Воскресінка Коломийського району. 

"По цих всіх фактах порушуються кримінальні справи, але далі розслідування не відбуваються",  зазначила Галабала.

Вона також повідомила, що люди ВОЛІ зафіксували незаконну вирубку лісу в Богородчанському районі, а також незаконну вирубку і вивезення саджанців-ялинок в національному природному парку "Гуцульщина", що є заповідником, а також біля гори Городище (м. Надвірна). "Всі ці факти задокументовані, викладені в Інтернет, що дратує, можливо, якусь кількість депутатів",  додала заступник голови облради.

"Ми, як обласна рада, не зробили ані кроку вперед для того, щоб відстоювати всі ті ідеали Майдану і ідеали, за які борються наші хлопці",  підкреслила представниця "ВОЛІ".

Також Галабала зазначила, що партія "ВОЛЯ" проаналізувала, скільки надр видобувається та хто цим займається. "У нас видобувають компанії колишнього міністра екології уряду Януковича Злочевського, видобувають інші компанії олігархів, які не платять податки в місцеві бюджети", сказала вона.

"Корумпована система Януковича і далі працює у нашій області",  заявила Галабала.

"Фракція партії "ВОЛЯ" заявляє, що ми будемо і надалі фіксувати факти незаконного видобутку гравійно-піщаної суміші і виставляти це в мережу Facebook. Ми будемо й надалі фіксувати незаконні вирубки лісу. Ми будемо й надалі говорити про те, що в нас працюють компанії олігархів, які фактично ні копійки не платять нашим громадам",  заявила Ольга Галабала. 

Вона підкреслила, що "ВОЛЯ" вимагає від правоохоронних органів належним чином відреагувати на всі опубліковані факти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: