fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Косівська райрада вимагає не позбавляти місцеві бюджети коштів за оренду земельних ділянок залізницями та гірничодобувними підприємствами

Косівська райрада вимагає не позбавляти місцеві бюджети коштів за оренду земельних ділянок залізницями та гірничодобувними підприємствами

19:22, 07.06, 2018

Необхідно вжити заходів щодо недопущення зменшення надходжень до місцевих бюджетів від плати за землі, надані для залізниць у межах смуг відведення та гірничодобувним підприємствам для видобування і розробки родовищ корисних копалин.

Відповідне рішення було прийняте на сьогоднішній сесії Косівської районної ради. Ініціювали його депутати від фракції "ВОЛЯ". 
"Потрібно зменшити пільги за оренду землі для залізниць і гірничодобувних підприємств. Нещодавно до Податкового кодексу були внесені зміни, в результаті яких в Івано-Франківській області зменшились надходження до місцевих бюджетів. Вони втрачають 75 відсотків відповідного податку",  звернувся до депутатів очільник фракції "ВОЛЯ" у Косівській райраді Петро Іванишин.
Він також розповів, що з початку 2018 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату", завдяки якому очікували збільшення надходження до місцевих бюджетів. Згідно з ним по 2% рентної плати за користування надрами до обласних та районних бюджетів та 1%  до бюджетів місцевого самоврядування за місцезнаходженням (місцем видобутку) відповідних природних ресурсів.
"Такий розподіл рентної плати за користування надрами є важливим і довгоочікуваним для органів місцевого самоврядування, оскільки дозволить місцевим радам спрямувати ці надходження на розвиток населених пунктів та частково компенсувати ті збитки та негативні наслідки, які отримали в результаті довготривалого видобування нафти чи газу на території населених пунктів. Однак, незважаючи на це, надходження до бюджету рентної плати за користування надрами, розмір його дохідної частини буде значно менший, ніж очікувалось у 2018 році, і навіть менший, ніж розмір дохідної частини бюджету у 2017 році",  зазначив Іванишин. 
В зв’язку з цим косівські депутати звернулись до Президента, Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра України і просять вжити заходів щодо недопущення зменшення надходжень. 
Окрім того, депутати з Косова вимагають від вищого керівництва держави забезпечити якнайшвидший розгляд і прийняття проекту Закону України "Про внесення зміни до статті 284 Податкового кодексу України щодо недопущення зменшення надходжень до місцевих бюджетів від плати за землю на земельні ділянки, які надані для залізниць у межах смуг відведення, надані гірничодобувним підприємствам для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин" (реєстраційний номер 8169), який зареєстрував народний депутат України Юрій Дерев’янко
На правах реклами
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: