fbpx

Косівська РДА просить повідомляти "Правому сектору" та Самообороні про підозрілих осіб

Суспільство 10:49, 10.09, 2014

Офіційний сайт Косівської районної адміністрації розмістив номери телефонів представників "Правого сектору" та Самооборони (098 88 50 400, 097 812 17 93, 2-11-41), на які просить повідомляти про підозрілих осіб.

"Це необхідно з метою запобігання диверсіям та провокаціям, які можуть становити загрозу життю кожного з нас, наших дітей чи онуків", – йдеться на сайті РДА.

Голова райдержадміністрації Роман Матейчук провів нараду із керівниками правоохоронних органів району, Косівсько-Верховинського об’єднаного військкомату, управління юстиції, реєстраційної і міграційної служб, представників Самооборони і "Правого сектору" за участю начальника обласного штабу Самооборони Богдана Мойсишина, на якій було обговорено різні варіанти вирішення питання виявлення в населених пунктах підозрілих незнайомих осіб з метою запобігання диверсіям.

"Виявляти таких осіб лише одним правоохоронним органам дуже складно, необхідна підтримка громадськості. В ім’я безпеки кожного мешканця нашої Косівщини, наших дітей", – наголосив голова райдержадміністрації Роман Матейчук.

Священик УГКЦ о. Михайло Арсенич, який був звільнений з полону терористів, запропонував, щоби "Правий сектор" і Самооборона району створили гарячу лінію, на яку кожен із жителів міг би негайно подзвонити в разі виявлення підозрілих осіб. 

"До таких осіб належать ті, що погано орієнтуються в нашій місцевості, неправильно вживають географічні назви, виявляють зацікавленість до особливо важливих об’єктів життєзабезпечення, транспортної інфраструктури, енергетики, масового перебування людей, зафіксовують на відеокамери чи фотоапарати, скажімо, летовище, приміщення військкомату, СБУ, міліції, РЕМу, шкіл, дитячих садків та інших установ, ринки, мости і так далі. Пильними маємо бути до осіб, які поширюють матеріали сепаратистського змісту, вчиняють заклики до здійснення терористичних дій, здійснюють заходи щодо зриву мобілізації та підриву обороноздатності нашої країни, проводять антиукраїнську агітацію та діяльність, намагаються вербувати жителів району для участі в бойових діях на сході України на боці терористичних організацій так званих ДНР і ЛНР", – повідомляє прес-служба РДА.

За підсумками наради, керівники туристично-відпочинкових і готельних закладів повинні щотижнево надавати відповідним органам інформацію про осіб, які приїхали на проживання в район із тих регіонів України, де є прояви сепаратизму. Таку ж інформацію повинен надавати і приватний сектор.
Як зазначив на нараді голова РДА, уже розпочався новий навчальний рік, закінчилося літо, а в районі залишилося чимало таких людей, у яких немає підстав перебувати тут.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: