fbpx

Косівську мальовану кераміку пропонують включити до списку культурної спадщини людства ЮНЕСКО

Суспільство 12:01, 02.06, 2015

Сьогодні в Києві у Центрі Української Культури і Мистецтва відкрилася виставка "Косівська мальована кераміка – диво Гуцульщини", яка має репрезентувати найкращі зразки косівської кераміки з перспективою зарахування до всесвітньої культурної спадщини.

Виставка кращих зразків Косівської мальованої кераміки, яка проходить у Києві 2-4 червня, має на меті продемонструвати один з яскравих елементів нематеріальної культурної спадщини України – живої традиції косівської мальованої кераміки.

Кераміку з міста Косів на Івано-Франківщині культурологи пропонують включити до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства, ЮНЕСКО, повідомили організатори акції у соцмережі Фейсбук.

Основою акції є виставка найкращих зразків косівської кераміки від таких майстрів-носіїв керамічної спадщини Косівщини, як Шкром’юк У., Ділета-Козак І., Бейсюк О., Сусак М., Бурмич Б., Джуранюк В., Якібчук Л., Якібчук Р., Слава-Тулаінова А., Балагурак (Урбанська) Х., Чорний О., Чорний М., Гринюк М. та інші майстри.

Виставку доповнить Творчий простір "Гуцульська майстерня" і Творча майстерня для дітей "Школа карпатських майстрів", де відбудуться захоплюючі майстер-класи, які проведуть майстри-керамісти – носії спадщини. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: