fbpx

Ковалі подарували Франківську ангела-охоронця для міста. ФОТО

Культура 08:42, 13.05, 2018

Фестиваль "Свято ковалів" передав подарунки Івано-Франківську - скульптуру "Ангел-охоронець, що дарує" і "Сяйво Станіславської ночі".

Жодне "Свято ковалів", яке вже стало візитівкою Івано-Франківська, не минає без подарунків для міста. Не виняток і цьогорічний 16-й фестиваль.

КУРС писав, що на фестиваль "Свято ковалів" прибули делегації майстрів з 11 країн світу.

Як анонсувалося на відкритті фестивалю, на вулиці Шевченка встановлена нова кована скульптура "Ангел-охоронець". Вона завершує композицію кованих робіт.

Як розповіли автори, майстри "Кузня Росич" (Рокитне, Київська область), ідея роботи не випадкова – кожне місто повинне мати свого ангела-охоронця.

"Я вдячний ініціаторам "Свята ковалів", бо щороку вони занурюють Івано-Франківськ в неймовірну атмосферу ковальства. А після фестивалю, окрім незабутніх вражень, з нами лишаються чудові скульптури, які встановлюємо в різних куточках середмістя. Так, гуляючи Івано-Франківськом, ми можемо повернутись спогадами на "Свято ковалів",  сказав Руслан Марцінків.

Це не єдиний подарунок 16-го "Свята ковалів". Учні та майстри франківського училища №21 та Бердянського машинобудівного професійного ліцею подарували місту скульптуру "Сяйво Станіславської ночі". У центрі скульптури-ліхтаря  галка, птах, що є символом Івано-Франківська.

1

Авторів композиції, молодих майстрів, нагородили відзнаками "За розвиток ковальського мистецтва на Прикарпатті". 

Куди встановити цей витвір, вирішують, як і кований ровер, що його місто придбало вчора.

Ще кілька кованих скульптур залишились в Івано-Франківську і зараз виставляються на території Палацу Потоцьких. Їх майстри створили тиждень тому під час майстер-класу на тему "Повернення".

Читайте: Квест, скульптури та майстер-класи з реставрації: у Палаці Потоцьких відкрита локація фесту "Свято ковалів"

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: