fbpx

Край.КА: у Франківську показали модний етноодяг. ФОТО

Стиль життя 17:58, 05.05, 2018

У рамках відзначення Дня міста на площі франківського "Бастіону" відбувся показ колекцій етноодягу Край.КА.

"Край Карпат захоплює красою не тільки природи, а й своїми традиціями. Цей регіон завжди відзначався цікавими комбінаціями та незвичайними елементами національного строю",  вважають організатори дійства.

За словами співорганізаторки заходу Тетяни Терсенової-Заводовської, крайка ще означає елемент гуцульського одягу, який об'єднує його багатошаровість.

Участь у показі взяли місцеві дизайнери, торгові марки, фірми та представники навчальних закладів, що створюють сучасний одяг з натуральних тканин, оздоблюючи їх етноелементами. Усього глядачі змогли побачити дев'ять сучасних колекцій.

Під національні мотиви карпатського краю учасники показали етностильові тенденції сучасного одягу, автентичну карпатську вишивку, модні тренди.

"Українська вишиванка  це генетичний код українця, і надзвичайно важливо, що це мистецтво сьогодні зберігається",  сказав на відкритті міський голова Руслан Марцінків.

Особливість, що об’єднала всі колекції,  поєднання етнічних мотивів із тенденціями сучасної моди.

Тетяна Терсенова-Заводовська каже, що у перспективі фестиваль Край.Ка має стати міжнародним.

"Мають бути запрошені дизайнери країн Карпатського регіону: Румунії, Словаччини, Угорщини  звідти, де є гори Карпати… Нам треба про себе заявити. Але це не автентичний одяг, це сучасний одяг, який можна вбрати до будь-якої події", – наголосила організаторка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: