fbpx

Кримінальне прикордоння: завершили зйомки українсько-словацького кримінального трилера "Межа"

Суспільство 22:45, 08.06, 2017

Державне агентство України з питань кіно переглянуло завершений виробництвом повнометражний українсько-словацький фільм "Межа".

Режисував фільм словацький режисер Петер Беб’як, автором сценарію є Петер Балко (Словаччина), продюсерами – Ванда Адамік-Грицова (Словаччина) та Андрій Єрмак (Україна).

Оператором-постановником фільму є Мартін Жіаран, лауреат багатьох міжнародних нагород за операторську роботу.

Копродукційний проект "Межа" став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно, а також був відзначений призом конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Міжнародного кінофестивалю у Таллінні.

Стрічка створена компанією "ГАРНЕТ ІНТЕРНЕШНЛ МЕДІА ГРУП" спільно зі  словацькою компанією "Wandal Production, s.r.o.".

В основу сценарію кримінального трилера "Межа" лягла реальна гостросюжетна історія, що відбулася на словацько-українському прикордонні. Вона показана через призму сімей, причетних до організованої злочинності влітку 2007-го року. 

Зйомки картини проходили на території України, Словаччини та Чехії.

Світова прем’єра фільму відбудеться у головній конкурсній програмі 52-го міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах (Чехія).

Як зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко: "Особливо вразили у фільмі роботи наших акторів, яких задіяно в ньому чи не більше, ніж словацьких. Прем'єра фільму відбудеться вже зовсім скоро на фестивалі у Карлових Варах, де свого часу вже відзначали українських виконавців – Лесь Сердюк у 1987 році отримав приз за найкращу чоловічу роль у фільмі "Солом'яні дзвони" режисера Юрія Іллєнка".

В український прокат "Межа" вийде вже у листопаді цього року. Стрічка також буде представлена і на інших міжнародних кінофестивалях та вийде у світовий прокат.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: