fbpx

"Кришталевому" хлопчику з Калуша потрібна допомога, щоб стати на ноги

Суспільство 07:46, 03.04, 2019

Таких, як Володя Базюк, називають "кришталевими дітьми". Це пов’язано із сильною крихкістю кісток: у дітей із цим захворюванням може бути до десятка переломів за рік, а ламаються кістки постійно, навіть просто при ходінні.

Хлопчик народився повністю здоровим, але із чотирирічного віку почав часто ламати щось: то руку, то стегно. Батьки не могли зрозуміти, чому у сина такі крихкі кістки, та й лікарі переконували – "не треба видумувати собі хворобу". Згодом після численних обстежень медики таки підтвердили у хлопчика рідкісне захворювання – "недосконалий остогенез".

Володя ріс і навіть пішов у школу, але кістки продовжували ламатись. У другому класі хлопчик вже сидів не за партою, а на інвалідному візку і навчався вдома. Батьки не здавались, але оскільки захворювання рідкісне, вдома не знайшли спеціалістів, які б могли допомогти хлопчику. Якось батькам порадили поїхати у Харків, в Інститут патології хребта та суглобів імені професора М. І. Ситенка. Там вже у Володі і розпочалось справжнє лікування для укріплення кісток.

Спочатку батьки не помічали змін у здоров’ї сина, але кожних чотири місяці із надією продовжували їздити у Харків. Лікування дало своє: із того часу Володя не зламав жодної кістки. Обстеження підтвердили – кістки стали щільнішими та міцнішими. Минулого року хлопчику зробили операцію і встановили у ногу спеціальну металеву пластину. Кошти на операцію збирали по всій області.

Нещодавно під час чергового візиту у Харків Володя спробував встати на одну ногу. Він дуже переживав, але це вдалось. Лікарі переконані, що кістки стали міцніші, але, щоб повноцінно ходити, треба встановити таку ж пластину в іншу ногу. Ця пластина видовжується по мірі того, як росте організм, відповідно, допомагатиме хлопцю протягом багатьох років. Хлопчик зрадів, що його мрія здійсниться: попри важку хворобу у нього є шанси ходити. Єдиною перешкодою для досягнення цієї мрії є відсутність у сім’ї грошей на встановлення металевої пластини.

Зараз Володі – 15. Із допомогою інтернету та електронного листування із викладачами він старанно вивчає право у місцевому коледжі. А ще недавно хлопець почав відвідувати тренажерний зал. Робить вправи для рук та пресу. Він дуже наполегливий і вірить, що навіть незнайомі люди допоможуть йому знову ходити і бігати, як колись у дитинстві.

Допомогти можна за цими реквізитами:

 ВБО "Український фонд допомоги" Печерське від. ПАТ "ПРИВАТБАНК" м. Київ Код – 37241402, розрахунковий рахунок 26004052718802, МФО банку 300711. Призначення платежу: Благодійний внесок (Поставити на ноги)

Також фінансову допомогу Володі можна зробити миттєво на сайті фонду: https://ufond.ua/uk/516

Вартість необхідного обладнання 138 672 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: