fbpx

Кубок області: визначились усі чвертьфіналісти

Спорт 09:15, 06.06, 2014

"Карпати" (Коломия), "Кроно-Карпати" (Брошнів), ФК "Перегінське", "Славія" (Отинія), "Ніка-Івано-Франківськ", ФК "Турка", "Кремінь" (Пістинь) та "Оскар" (Підгір'я) – саме ці вісім команд пробилися до чвертьфіналу обласного кубка. Зробили це по-різному. Дехто вже й після першого матчу практично гарантував собі квиток до наступного раунду і вчора лише проводив тренування з підвищеним навантаженням.

Цікаво, що до чвертьфіналу вийшли одразу дві команди, які грають в районних чемпіонатах,  "Оскар" (Підгір'я, Богородчанський р-н) та "Кремінь" (Пістинь, Косівський р-н). А от представники другої обласної ліги остаточно попрощалися з турніром. Найбільше представництво в чвертьфіналі мають Коломийщина (3 команди) та Рожнятівщина (2 команди).

Прогнозовано легко до чвертьфіналу пройшли коломийські "Карпати" та брошнівські "Кроно-Карпати". Вдалося побувати сьогодні на грі в Коломиї. Тому декілька слів про цей поєдинок на "Юності". Матч розпочався із хвилини мовчання.

1

Господарі поля протягом всієї гри контролювали хід гри. Вже на другій хвилині завдяки влучному удару Веретка коломияни повели в рахунку та практично вирішили долю протистояння. "Карпати", взявши під контроль м'яч, діяли впевнено та час від часу загострювали ситуацію біля воріт досвідченого Івана Локатиря. Голкіпер постійно старався підказувати своїм оборонцям, як краще діяти в захисті, але захисники регулярно губили когось із нападників "Карпат" біля власних воріт. То Веретко чи Веприку нададуть більше вільного простору, то Москалику не завадять пробити з меж штрафного, а то й прогавлять удар з-за штрафного майданчика у виконанні когось із хавбеків "Карпат". Відчувалося, що в будь-який момент коломияни можуть додати в швидкості та дотиснути суперника. Та потреби поспішати не було. Ще в першому таймі молодий Роман Москалик вдруге в поєдинку засмутив Івана Локатиря, вручно пробивши після хорошого навісу в флангу. Лише наприкінці тайму долинянам вдалося загострити ситуацію біля воріт Юрія Кисилиці, виконавши серію із двох кутових поспіль.

2

В другому таймі малюнок гри практично не змінився – коломияни домінували на футбольному полі. А "Нафтовик" намагався не пропустити більше. Перший справді небезпечний момент гості створили десь близько 65-ої хвилини матчу. Навіс з флангу та небезпечний удар під поперечку вдалося нейтралізувати Олексі Тріщуку, який змінив в рамці Кисилицю. Довелося Олексі ще раз виручати "Карпати". Після небезпечної атаки та удару з близької відстані Тріщук не дозволив м'ячу перетнути лінію воріт.

3

А от коломияни використали ще один із своїх численних моментів. Гол видався красивим та трохи несподіваним. Олег Веприк, перехопивши м'яч в центрі поля, одразу пробив по воротах. Іван Локатир, який трохи вийшов, страхуючи своїх оборонців, не очікував такого розвитку подій та не встиг повернутися в рамку воріт – 3:0.

4

5

Хотілось би декілька слів сказати і про молодих футболістів, які вийшли сьогодні в складі "Карпат". В старті з'явилися Андрусяк та Москалик. По перерві на поле вийшли Томчук, Попадюк та Данищук. Роману Москалику вдалося відзначитися голом. Назар Томчук в другому таймі також мав прекрасний шанс відкрити лік своїм голам за дорослу команду – трохи не вистачило точності. Загалом, молоді гравці в цьому поєдинку на фоні долинського "Нафтовика" виглядали нормально, із гри не випадали. Щоправда, в другому таймі, коли їх на полі стало більше, в окремих епізодах ще не вистачало якоїсь зіграності та досвіду. Але за рахунок зарядженості на гру та бажання боротися за кожен м'яч ця нестача компенсувалася. 

З інших матчів четверга варто виділити досить несподівані перемоги з великим рахунком у виконанні ФК "Турка" та "Ніка-Івано-Франківськ". Підопічні Володимира Ковалюка, попри невдалий старт в чемпіонаті, просуваються далі по сітці обласного кубка. А от в протистоянні "Тепловик" – ФК "Турка" здивувала не так перемога гостей, як кінцевий рахунок. Хоч команда із Коломийщини зараз на ходу, але так програвати вдома не личить. Це стосується і команди з Тлумача.

До 1/4 фіналу вийшов і "Оскар" з Підгір'я, якому вдома вдалося переграти в додатковий час ФК "Покуття-Євромодуль" (Снятин). А от ще одному представнику районних змагань ФК "Кремінь" (Пістинь) вистачило і домашньої нічиї із ФК "Битків" для потрапляння до чвертьфіналу.

Як і тиждень тому, ФК "Перегінське" виявився сильнішим за галицький "ГалВапно". Цього разу команда із Рожнятівщини знову не пропустила. 3:0 – за підсумком двох матчів. Більш напруженого протистояння очікувалось від цієї пари.

Отинійська "Славія", маючи в своєму активі перемогу з перевагою в три м'ячі після домашньої гри, дозволила собі програти на виїзді – 1:2. 

За попередньою інформацією. жеребкування 1/4 фіналу буде проведено в офісі ІФФФ наступного тижня.

Трайтурак Роман, sport.if.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: