fbpx

Кулінарна блогерка запропонувала присмачити французький кінофестиваль у Франківську

Стиль життя 11:45, 23.04, 2017

Блогерка Ольга Мончук з нагоди кінофестивалю "Французька весна", що в ці дні проходить у Івано-Франківську, пропонує привнести у своє щоденне меню французькі нотки.

"Цього року до Івано-Франківська примандрувала Французька весна. Впродовж тижня моє рідне місто порине в атмосферу французьких фільмів і музики. Втім, в цьому є одне "але". Франція для мене – це насамперед кухня і саме її мені бракує. Але спробую сама виправити це "але". Пропоную вашій увазі Цибулеву зупу – окрасу французької кухні", – пише у своєму блозі Ольга Мончук.
 
Готуємо так.  Цибулю почистити та порізати півкільцями. Як каструля, в якіій варитимете зупу, найкраще підійде баняк з товстими стінками, розтопити в ньому масло та олію. Вкинути туди всю цибулю, додати сіль та перець, тушити близько 30 хвилин, час від часу помішуючи. А поки цибуля тушиться приготуємо в'язку трав. Для цього беремо лаврові листи, розмарин та чебрець і звязуємо міцно ниткою.
 
Коли цибуля набуде золотистого кольору влийте вино. Тушити поки не випарується зайва рідина.Додати борошно, продовжувати тушити впродовж хвилини.Вилити в каструлю бульйон і вкинути в'язочку трав. Варити 12-15 хвилин. Солити зупу бажано в самому кінці приготування, бо під час готування вода випаровується і зупка може вити пересоленою. Витягнути в'язку з травами і вимкнути вогонь. Але на цьому ще не кінець цього захопливого процесу.
 
Сир натерти на середній тертці.Грінки підсмажити на сухій сковороді з обох сторін. Натерти часником.Зупку налити в порційні тарілки чи горнята. Зверху покласти грінки і присипати їх тертим сиром. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 5 хвилин або до рум'яної сирної скоринки.
 
"А тепер пробуємо і… насолоджуємося смаком. Він доволі специфічний і незвичний. Можливо, я таки звикла, що в зупі ще щось має плавати, окрім цибулі. А тут суцільна цибуля:). Втім експеримент-дослідження французької кухні вдався, з кухні ніхто голодним не вийшов:)", – підсумовує Ольга Мончук.
 

Інгредієнти: 1 кг білої або жовтої цибулі (червона не підійде, бо дасть зупі "брудного" кольору), 2 ст. л. масла, 2 ст. л. олії, 0,5 ч. л. цукру, сіль, перець, в'язка трав (2 лаврових листи, кілька гілочок розмарину і чебрецю), 125 мл білого сухого вина, 1 літр води або м'ясного (овочевого) бульйону, 1 ст. л. борошна, 50 г твердого сиру, 2 шматки білого хліба чи багета, 1 зубок часнику. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: