fbpx

Кулінарний блогер з Франківська пропонує до Дня Валентина "закохане меню"

Стиль життя 20:13, 13.02, 2017

Ведуча блогу "Кулінарні варіації вар'ятки" франківська журналістка Ольга Мончук напередодні Дня святого Валентина запропонувала приготувати особливий десерт, який дозволить продемонструвати почуття і перетворить будь-яке меню на "закохане".

"До Дня святого Валентина залишився ще один день. Як на мене, достатньо часу для того, щоб приготувати щось смачненьке та романтичне. От, наприклад, полуничне суфле. Ніжний десерт, який не залишить нікого байдужим", – презентує суфле власного виробництва кулінарний блогер Ольга Мончук.

"Цей десерт – це суцільна любов! – переконана кулінарка. – І не лише через його форму, яка, до речі, може бути будь-якою. Ніжний рожевий колір і яскравий полуничний смак так і забарвлюють світ навколо в кольори любові. А якщо залити цей десерт у порційні баночки, то він ще й буде легким у транспортуванні, можна буде взяти на роботу чи ще кудись, чи просто подарувати комусь дуже дорогому. Ще один оригінальний варіант романтичного і смачного подарунку до Дня закоханих".

1

Інгредієнти: 3 скл. полуниць (в сезон – свіжі, в інший час – заморожені), 250 г згущеного молока, 400 г домашнього сиру, 1 пачка ванільного цукру, 500 мл вершків 30-36%, 100 г цукру-пудри, 25 г желатину.

Готувати так. Желатин залити холодною водою і залишити набухати. Порошковий желатин залити 100 мл води, розмішати і залишити набухати. Сир подрібнити блендером з 200 мл вершків, згущеним молоком та ванільним цукром до однорідної кремоподібної суміші. 

Решту 300 мл вершків збити з цукром-пудрою до пишної, стійкої маси. Полуниці розморозити, подрібнити, додати до вершкової маси, продовжити збивати. Якщо використовуєте свіжу полуницю, тоді 2 склянки полуниць подрібніть і додайте до суміші, а 1 склянку ягід  поріжте і вже вкінці додайте до маси, вимішайте.  

До полунично-вершкової маси додати сирну, збити. Желатин розтопити у мікрохвильовці чи на водяній бані, злегка охолодити і тонким струменем ввести в масу, постійно збиваючи. Готову масу розлити у форми.

Десерт поставити до холодильника до повного застигання.

Перш ніж витягнути застиглий десерт з силіконових форм, їх можна підігріти з допомогою фену. Так десерт легко "вистрибне" з форми. Головне, не перегріти, щоб суфле не потекло. Ось і все  полуничні сердечка готові!

2

"Смак цього десерту вражає своєю ніжністю. Його можна готувати в будь-яку пору року, звісно, якщо маєте у своїй морозильній камері запаси полуниць. Крім того, він дуже легко готується і складається з простих і доступних продуктів", – додає кулінарка. 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: