fbpx

Куріння вбиває: найбільший дистриб’ютор цигарок в Україні забезпечує російських військових зброєю

Суспільство 16:33, 09.09, 2014

Найбільший дистриб'ютор цигарок в Україні компанія "Мегаполіс Україна" належить до групи компаній "Меркурій" російського олігарха Ігоря Кесаєва. Також бізнесмен є одним із власників російського виробника зброї – заводу імені В. О. Дегтярева.

Як дослідили журналісти проекту "Наші гроші", за державним замовленням Міністерства оборони Росії, на цьому заводі з початку року виготовляють нову лінійку військової форми "Ратник". Саме в цій формі під час анексії у Криму заявились "ввічливі чоловічки", через що і отримали назву "зелені", передає zahid.net

А ще на заводі виготовляють кулемети, гранатомети, снайперські комплекси, зенітні ракети, протитанкове озброєння та іншу зброю.

Компанія "Мегаполіс Україна" продає майже 100% сигарет в Україні. У 2012 році ця фірма отримала від курців понад 27 млрд грн. У тому ж році управління статистики оцінило весь ринок тютюнових виробів України лише у 26,5 млрд грн.

Тютюнові вироби "Мегаполіс" закуповує у найбільших компаній в Україні – "В.А.Т.-Прилуки" (Kent, Dunhill, Vogue, Lucky Strike, Pall Mall, Capri, Rothmans,  "Прилуки Особливі", "Козак"), ПАТ "Джей Тi Iнтернешнл Україна" (Winston, Camel, Mild Seven, Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie, Glamour, LD), ПрАТ "Iмперiал Тобакко продакшн Україна" (Davidoff, R1, West, Parker&Simpson, "Прима Люкс", "Прима Срібна", "Прима Класична", Style, Delta, Express 20 й інші) та ПрАТ "Фiлiп Моррiс Україна" (Chesterfield, Bond Street, Marlboro, L&M і Parliament). Ці компанії разом охоплюють 96% ринку тютюну.

Відповідно до українського законодавства, "монопольним визнається становище суб'єкта господарювання, частка якого на ринку певного товару перевищує 35%". Однак Антимонопольний комітет України не прийняв рішення про визнання становища компанії монопольним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: