fbpx

Лавров: російські війська біля кордону з Україною забезпечують безпеку РФ

Суспільство 11:51, 18.08, 2014

Глава МЗС РФ заявив, що війська поблизу українського кордону переміщаються для забезпечення безпеки Росії.

 

Концентрація і переміщення збройних сил на російській території поблизу українського кордону пов'язані з бойовими діями в регіоні і продиктовані інтересами безпеки, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляє Корреспондент

"Тут обережність зайвою бути не може, і ми зобов'язані проявляти пильність. У кожному разі на нашій території ми вправі приймати рішення, які ми вважаємо необхідними для забезпечення нашої безпеки", – заявив Лавров.

"Я нагадаю ще раз: по той бік кордону йде справжня війна. Використовуються артилерія, авіація, системи залпового вогню, а за деякими повідомленнями, балістичні ракети, якими обстрілюють Луганськ. І все це буквально за декілька кілометрів від нашого кордону", – Лавров.

Він наголосив при цьому, що "було багато випадків, коли снаряди залітали на російську територію". "Ми не допускаємо, що це був усвідомлений акт, напевно, це було випадково, невміння, але це відбувається. Є жертви людські, є руйнування в цивільному секторі на російській стороні. Кілька місяців тому українські БТРи вривалися на нашу територію – мабуть, похапцем не розглянувши, що кордон вже перетнутий", – заявив глава російського зовнішньополітичного відомства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: