fbpx

"Легенді франківської стометрівки" зробили операцію – повернули 30% зору

Суспільство 15:01, 21.04, 2017

В Івано-Франківській обласній лікарні вчора прооперували франківського жебрака пана Василя, якого у місті називають "Пане дайте пару копійок". Василя побили у передвеликодню суботу – чоловік майже втратив зір на одне око.

Як повідомляв КУРС, після побиття Василь потрапив до лікарні, а небайдужі франківці в мережах збирали кошти на його лікування. 

Підприємець і блогер Ростислав Шпук, який передав зібрані кошти потерпілому, написав, що операція пройшла успішно. 

"Око майже повернуло собі колір, із земельного він перетворився на природній небесний. А також 30% зору. Наче це частка, яка супроводжує колір, насправді ж – добра робота лікарів.
Але головний результат цього випадку – вражаюча реакція. Громада виявилась не просто легковблаганною, вона накрила лавиною благодійності. 

Хтось не пошкодував 1000 грн. Хтось анонімно, без вказання прізвища, вніс 500 – на око, але не про людське око – не залишивши записки в умовній "стіні плачу". 

Хтось перечислив 7, які розчулюють не менше, і не обов’язково тому, що долучився той, для кого це помітна сума, це так само може бути хтось, що не наважувався піднести копійку «вживу», вважаючи на ціпок прохача, і тепер наздогнав дистанційною змогою, через банківську транзакцію. 

Все це – наслідок бродіння чистого рафінованого співчуття і потреби причетності. Не спрацювало самогальмування типу "це ж не поранений в АТО", спрацював перший автоматичний позив, не пропущений через гамівний розсуд. І це – наша сигнальна система, її доброякісне новоутворення. Суспільство не пасе задніх саме, коли пасе потреби "задніх",   написав Ростислав Шпук

Ростислав також відзначив, що до благодійності долучилися лікарі, які стаціонарну частину лікування дорогими засобами зробили фактично безкоштовною. Заощаджені кошти Василь зможе використати на лікування хребта. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: