fbpx

Leoni збудує ще один завод на Прикарпатті

Суспільство 14:34, 09.03, 2018

На території індустріального парку у Бурштині компанія Leoni AG бере під новий завод 12 гектарів.

"На території частини індустріального парку Бурштина – виїзд з Бурштина перед Насташином справа. 12 гектарів потребує ЛЕОНІ, а 24 га чекає на інших інвесторів", – повідомила у мережі про місце розташукання майбутнього заводу мер Бурштина Роксолана Джура.

Раніше Роксолана Джура в одному з коментарів у групі "Типовий Бурштин" написала, що менеджери компанії Leonі AG офіційно підтвердили інформацію про їх зупинку і будівництво заводу у Бурштині.

"Через тиждень у місто приїде менеджер по персоналу для відкриття офісу в місті. В коментарях, пресі та телебаченні буде повідомлено про дату відкриття офісу і його розміщення", – цитує міську голову Володимир Литвинов.

Роксолана Джура додала, що до літа 2019 року спорудження заводу мають завершити і розпочнуть його оснащення – планують завозити обладнання. Виготовлятимуть кабельно-провідникову продукцію для авто.

Раніше повідомлялося, що німецька компанія Leoni AG хоче спорудити у Бурштині завод та взяти на роботу 3500 працівників.

"З'явиться пропозиція роботи, і це дуже чудово. Але щоб потім не розчаровуватись, спробуйте наперед отримувати реальну інформацію. Переважна більшість робочих місць на заводі  монтер кабельного виробництва. І в Коломиї на таку посаду приймають з зарплатою 6000. До оподаткування. На руки це вже 4750. І там справді потрібно буде стояти. 

Тобто цукру не буде. Але що справді прекрасно, буде конкуренція. І хоча б якась перспектива на збільшення зарплати в регіоні", – коментують коломияни. 

З представниками Leoni міська влада Бурштина вперше сіла за стіл переговорів 30 серпня 2017 року. 

"Була широка зустріч. На ній були присутні-міський голова та його заступники, юрист, земельний відділ, представники міської ради, депутат облради та на той час в. о. директора ТЕС Шмигаль Д. А. Зустріч була плідна і конструктивна. Представники компанії тоді взяли паузу для вивчення території та її інфраструктури. Наш апарат в свою чергу працював над тим, щоб створити всі умови для залучення інвестора. Протягом вересня – листопада велися зустрічі на всіх рівнях державної влади (Кабмін, Адміністрація Президента, керівництво ОДА).

25 лютого до нас приїхали менеджери компанії і повідомили про рішення вищої ради керівництва зупинитися у Бурштині – добра логістика, достатній людський ресурс і погодження з державною владою, в тому числі – обласною. Землю ми просто так, звичайно, не виділимо, тому представники ЛЕОНІ протягом останніх 2 тижнів приїжджали у наші відділи (земельний та юридичний) і у вівторок 6.03 офіційно задекларували, що готові пройти усю законодавчу процедуру (сесії міської ради, детальне планування території, аукціон, громадські слухання та все інше)", – розповіла деталі угоди міський голова.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко взяв участь у врочистому запуску нового заводу компанії Leoni AG у Коломиї.

В Україні "Leoni AG" працює у Львівській області з 2003 року – завод було збудовано за рекордно короткий час  11 місяців. Також компанія збудувала заводи у Коломиї та Стрию.

Як писав КУРС, у Бурштині концепція індустріального парку затверджена у жовтні 2014 року. Роботу над його створенням міська рада розпочала разом з Агенцією місцевого економічного розвитку ДТЕК. Індустріальний парк планували створити на площі 37 га. У стратегії розвитку Бурштина на 2016-2020 роки передбачено найближчим часом підведення до ділянки, на якій планують індустріальний парк, інженерних мереж. Виготовлено проект землеустрою ділянки та подано доопрацьовані матеріали до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України для внесення індустріального парку "Бурштин" до реєстру індустріальних промислових парків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: