fbpx

Life News знімали вбивства українських військових, щоб продавати відео

Суспільство 14:51, 23.05, 2014

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявляє, що затримані СБУ двоє співробітників російського телеканалу Life News знімали, як терористи вбивають українських військових, щоб потім викласти це відео в Інтернет для платного перегляду.

Про це Антон Геращенко заявив на прес-конференції, повідомляє УНІАН

“Вони збиралися знімати пуск ракети по позиціях наших військових, тобто займалися зйомкою відео, на якому вбивають людей, а потім за гроші це відео переглядали б. Подібного роду речі — це не журналістика, а пособництво терористам”, — сказав Геращенко.

Крім того, він додав, що співробітники цього телеканалу фактично займаються в Україні допомогою терористам, інформуючи їх про пересування української військової техніки та розташування військових. 

За словами Геращенка, в зоні антитерористичної операції, згідно із законом про антитерористичну діяльність, робота представників ЗМІ є обмеженою і може здійснюватися лише з дозволу керівництва АТО.

“У даному випадку у нас цього, на жаль, не дотримуються, але я сподіваюсь, що Антитерористичний центр перейметься цим питанням”.

Зазначимо, за даними Міністерства оборони України, 18 травня українські військові під час спецоперації затримали групу терористів, які готувалися обстріляти військовий аеродром в Краматорську з переносного зенітного ракетного комплексу, і росіян, які знімали їхні дії.

Пізніше заступник секретаря РНБО України Вікторія Сюмар заявила:

"Так звані "журналісти" LifeNews Олег Сидякін і Марат Сайченко є яскравим прикладом сприяння тероризму через інформаційний супровід. Вони не просто одержують відео, ці "журналісти" супроводжують терористичні групи і знімають напади на українських військових. Де-факто вони є частиною терористичних груп".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: