fbpx

Лікарі застерігають прикарпатців від нападів кліщів

Здоров'я 13:19, 04.07, 2016

Період з травня по вересень – час, коли укуси кліщів найбільш небезпечні. Проте літо, коли на відпочивальниках мінімум одягу і максимум контакту з травою, – просто рай для цих комах.

Окрім дискомфорту, для людей і тварин є ризик не лише стати інкубатором для яєць, а й заразитися різними інфекційнми хворобами, пише КУРС із посиланням на сюжет ТРК "РАІ".

Щоб не підхопити кліща, потрібно одягати світлий одяг з довгими рукавами. Можна використовувати різноманітні спреї. Якщо кліщ все-таки присмоктався, ви цього навіть не відчуєте, оскільки коли він встромляє у шкіру щелепи, виділяється слина, яка водночас є знеболюючою речовиною. Лікарі радять розхитувати кліща, а якщо не вдається його витягнути – звертатись до спеціалістів. Жодні інші методи не допоможуть.

Кліщі можуть бути збудниками одразу п'яти інфекційних захворювань, серед яких кліщовий енцефаліт, марсельська гарячка, хвороба Лайма, якою заражаються найчастіше. Ризик зараження залежить від тривалості присмоктування – можливість заразитися протягом першої доби досить мала, а вже на третю добу  майже 100%.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: