fbpx

Лікарня для тварин: як у Галичі рятують диких звірят. ФОТО, ВІДЕО

Стиль життя 18:55, 24.03, 2016

КУРС відвідав Центр реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку. Тут проходять реабілітацію близько сотні пернатих і хвостатих пацієнтів.

У Галицькому національному природному парку в селі Крилос, що під Галичем, з 2007 року працює Центр реабілітації диких тварин. Тут рятують тварин, хворих чи скалічених за різних обставин. Мешкають у Центрі також звірята, які народилися чи тривалий час перебували в неволі і вже не можуть самі добувати їжу в дикій природі. 

Заступник директора Галицького НПП Володимир Бучко розповідає, що після реабілітації деяких тварин відпускають на волю, а деякі настільки звикають до людських рук та турботи, що залишаються в Центрі назавжди. При цьому Центр зовсім не схожий на зоопарк, куди беруть тільки по парі тварин певного виду для демонстрації. 

"Решта для них – зайвий рот,  каже Бучко. А в Центрі, якщо потрібно, і десять лисиць одночасно може бути". 

Центр з роками став популярним місцем для туристів: сюди дуже полюбляють приїздити родини з дітьми.

Олег Гайдук, директор Галицького національного природного парку, розповідає, що щорічно Галицький НПП відвідує близько 11 тисяч туристів.

"Мета Центру реабілітації диких тварин  наблизити людей до дикої природи",  каже Гайдук.

Працівники Центру власними силами та з допомогою волонтерів і благодійників будують вольєри для тварин, купують ліки й вітаміни, бо прагнуть, щоб їхні вихованці мешкали в хороших умовах і швидко видужували. 

За підтримки ГЕО "Еко-Галич" в Центрі реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку зараз реалізується проект з будівництва ведмежого вольєру. 

Допомога Центру не зайва ніколи. Реквізити  на сторінці у Фейсбуці ГЕО "Еко-Галич".

І обов'язково при нагоді навідайтеся до Центру з дітьми: це не тільки відпочинок і розвага, це гарний приклад добра й турботи. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: