fbpx

Лілія Гриневич у Франківську розповіла, яку частку "нової української школи" співфінансуватимуть місця

Суспільство 20:40, 05.05, 2018

Для дообладнання перших класів, в яких з 1 вересня цього року навчатимуться першокласники за новим освітнім стандартом, з державного бюджету органам місцевого самоврядування виділено понад 1 млрд гривень.

Про це заявила Міністр освіти України Лілія Гриневич в Івано-Франківську під час освітнього форуму в рамках фестивалю "Карпатський простір", передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
За рахунок цих коштів в школах буде придбане необхідне обладнання. За словами міністра, співфінансувати такі заходи повинні і на місцях. В обласних центрах воно становитиме 30 відсотків, для малих територій, районів – 10 відсотків, гірських районів – 5 відсотків.

"Досвід ста пілотних шкіл, які впроваджували новий стандарт освіти уже у цьому навчальному році, продемонстрував позитивні зрушення і зміни, ефективні методики, зацікавленість учнів. Це означає, що ми можемо здобутий досвід поширити на всю Україну,  наголосила Лілія Гриневич. – Та все ж реформа освіти – це справа всіх: центральної влади, органів місцевого самоврядування, кожного керівника школи, кожного вчителя і також батьків, які підтримають нововведення". 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: