fbpx

Лісокористувачі Долинщини сплатили до місцевих бюджетів понад 5 мільйонів гривень

Економіка 15:36, 03.06, 2016

Лісокористувачі Долинщини та Болехівщини за п'ять місяців цього року сплатили до місцевих бюджетів 5 млн гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, що на 862,8 тис. грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Про це повідомляє прес-служба ДФС в області.

Як зазначила перший заступник начальника Долинської ОДПІ Наталія Скорик, рентні платежі, значна частина яких надходить до місцевої скарбниці, є вагомим джерелом для фінансування потреб бюджетної сфери, соціальних програм та відновлення природних ресурсів району.

Нагадаємо, згідно зі ст. 256.2 Податкового кодексу України, об’єктом оподаткування рентною платою є не тільки деревина, заготовлена в порядку рубок головного користування, але й деревина, заготовлена під час проведення заходів щодо поліпшення якісного складу лісів, з розчищення лісових ділянок, вкритих лісовою рослинністю у зв’язку з будівництвом шляхів, трубопроводів тощо. До цього переліку відносяться і другорядні лісові матеріали, зокрема заготівля живиці, кори, пнів та інших лісових матеріалів та побічні лісові користування, як заготівля дикорослих плодів, грибів, ягід, лікарських рослин, збирання лісової підстилки та заготівля очерету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: