fbpx

Літературна агенція "Discursus" готує книжку про сепаратистів

Культура 19:40, 28.09, 2015

Нова книга є продовженням і еволюцією попередньої книжки про війну на Донбасі - "АТО. Історії зі Сходу на Захід", яка вийшла у франківському видавництві.

Враженнями від рукопису нової книги Маргарити Сурженко, авторки книги "АТО. Історії зі Сходу на Захід" поділився у соцмережі Фейсбук прикарпатський письменник і видавець Василь Карп'юк.

"Дочитав новий рукопис Rita Surzhenko. Якоюсь мірою він продовжує її першу книжку "АТО. Історії зі Сходу на Захід". Але еволюцію майстерності важко не помітити. А також еволюцію осмислення. У тексті "Нове життя" Маргарита пише про людей, які опинилися по той бік фронту. Більше того, які там лишилися з власної волі, бо така позиція відповідає їхнім поглядам. Тобто це книжка про "сепаратистів", які теж є людьми, і про те, як вони міняються або не міняються у час війни", – анонсував Василь Карп'юк. 

Нова книжка, повідомив він, буде вдвічі товстіша за попередню, тому обіцяє вдвічі більше задоволення від читання, адже це текст не так про війну, як про людей. 

"Коли я дочитував, то уявлялося – яка б хороша і душевна мелодрама могла би вийти за цим сюжетом. Сумна, трагічна, але й надихаюча і мотивуюча. Бо є там і українські військові, і багато кохання, несподіваного і справжнього. Красива українська мелодрама, якої так бракує українському телебаченню. Зрештою, це книжка, якої також бракує і українській літературі. Та скоро вона буде", – написав Василь Карп'юк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: