fbpx

Львівський аеропорт запустить автобусні чартерні рейси до Франківська

Суспільство 15:49, 13.07, 2018

Львівський аеропорт хоче "забрати собі" туристів із сусідніх областей і запускає автобусні чартери. Для початку – в Чернівці й Івано-Франківськ.

Нововведення зроблено не під якийсь конкретний рейс, а розраховане на всіх пасажирів. Це буде особливо цікавим для туристів, а також для українців, які виїхали на заробітки в Європу, зокрема в Італію, пише experttur.com.

До цих пір багато українців, що працюють в ЄС, добиралися в Україну через Сучаву (Румунія). Велика їх частина – вихідці з Західної України, і після запуску до Львова італійських авіарейсів (Рим, Венеція, Мілан, Неаполь) нової авіакомпанії Ernest Airlines їм зручніше летіти через Львів.

Менеджмент аеропорту задумався про те, чим ще привернути нових пасажирів і як конкурувати з румунськими колегами. І знайшов рішення – організувати автобусне сполучення Львів – Івано-Франківськ і Львів – Чернівці.

Всі дозволи отримано, розклад узгоджували довго, тепер залишилося призначити дату відкриття автобусних рейсів.

Тетяна Романовська, яка очолює Львівський аеропорт імені Данила Галицького, сподівається, що це відбудеться в найближчий час.

Крім того, аеропорт прагне розширити географію польотів і обіцяє нові внутрішні та міжнародні маршрути. Ведуться переговори з чотирма авіаперевізниками про відновлення рейсу до Вільнюса вже цієї зими або з наступного літа. На цей напрямок є попит.

Як є попит і на рейси до Львова їз середньоазіатських країн колишнього СРСР  багато жителів Казахстану, Туркменістану та Таджикистану, незважаючи на довгий шлях, круглий рік їдуть лікуватися до Моршина і Трускавця.

Львівський аеропорт шукає можливість залучити місцеві авіакомпанії цих країн для виконання прямих рейсів. А поки таким пасажирам, які прибувають в Україну з метою медичного туризму, доводиться добиратися через Мінськ або через Київ. Коли з'являться прямі рейси, це обов'язково викличе зростання пасажиропотоку в обох напрямках  як в Середню Азію, так і в Україні.

Якщо говорити про далекомагістральні напрямки, Львів веде переговори з МАУ про можливість рейсів в Нью-Йорк, Чикаго і Торонто, а з Qatar Airways  про рейс в Катар.

З внутрішніх рейсів в планах Львівського аеропорту  Одеса і, можливо, Харків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: