fbpx

Львівський апеляційний суд зобов’язав міськраду розсекретити кошториси на міст на Пасічну

Суспільство 14:57, 13.06, 2018

Львівський апеляційний суд відхилив позов Управління капітального будівництва Івано-Франківського міськвиконкому щодо неможливості оприлюднення проектно-кошторисної документації на новий міст у Пасічну.

Феміда зобов’язала франківських чиновників розсекретити усі документи. Це вже вдруге, після Івано-Франківського адмінсуду, правосуддя стає на бік депутата міської ради від партії "УКРОП" Сергія Гаєвського та численних громадських активістів міста.

"Ще 9 місяців тому, коли почали зводити міст на Пасічну, я звернувся із депутатським запитом щодо оприлюднення проектно-кошторисної документації на цей об’єкт. Тим паче, що тендер на міст складав 120 мільйонів, а у бюджеті на його будівництво уже закладено більше як 200 мільйонів. Та потрібних документів мені не надали. Були формальні довідки. А от проектно-кошторисної документації, де були б вказані об’єми робіт та кошти, які на них витрачають, там не було. Аби отримати цю інформацію, я звернувся до суду", – розповів укропівець Сергій Гаєвський.

На суді Управління капітального будівництва, замість юристів вочевидь некомпетентного юридичного відділу міськради, представляла дорогий приватний адвокат Юлія Широких. Очевидно, що міська влада не довіряє своєму ж юридичному відділу та його керівнику Надії Кедик? Якщо раніше влада мотивувала відмову в наданні документації на міст тим, що вона надто складна для пересічного іванофранківця, то на суді апелянти вже переконували, що міст через Пасічну – нібито "стратегічний об’єкт". А Сергій Гаєвський хоче отримати дані про його конструкцію, що на фоні різних "замінувань", можливих терористичних актів у Івано-Франківську є потенційно небезпечним для мешканців міста. Тому депутату та громадськості і не розсекречують проектно-кошторисну документацію.

"Ми теж звертались до УКБ в усній та письмовій формі. Та нам жодного документа не надали. Це порушення Закону України "Про доступ до публічної інформації". Ми ж маємо право знати, на що ідуть наші кошти. Бо тут велике запитання: а чого ж бояться міські чиновники?" – каже голова Громадської ради Івано-Франківська Михайло Панчишин.

Натомість юрист Андрій Сторожук зазначив, що такі аргументи нагадують "конвульсії" франківської влади.

"Міська рада, ймовірно, планує заднім числом взяти довідки з ДСНС, що це справді стратегічний об’єкт. А Сергій Гаєвський " ймовірний терорист. Це верх цинізму",  каже Андрій Сторожук.

В контексті нещодавно заявленої підрядником кардинальної зміни конструкції моста та через це його значного здешевлення ще більший інтерес в громадськості викликає вивчення можливих зловживань влади під час тендеру та при значних змінах проекту. Адже будується зовсім інший, легший і менш довговічний міст, аніж той, що був в умовах тендеру, стверджують експерти.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: