fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Кошти на встановлення твердопаливного котла в Залучанському дитячому будинку-інтернаті віддали фірмі з ознаками фіктивності

Кошти на встановлення твердопаливного котла в Залучанському дитячому будинку-інтернаті віддали фірмі з ознаками фіктивності

Суспільство 09:01, 09.12, 2014

Тепло в Залучанський дитячий будинок-інтернат постачатиме ТОВ "Еко-зернофрукт", яка отримала ліцензію у шахрайський спосіб.

У зв’язку з переходом державних підприємств, установ та організацій на альтернативні джерела енергії чимало з них цього року почали вживати відповідні заходи, серед яких встановлення котлів на твердому паливі. Серед таких і Залучанський дитячий будинок-інтернат, який у вересні уклав договір з ТОВ "Еко-зернофрукт" про встановлення твердопаливного котла та теплопостачання.

Як повідомляв КУРС, ТОВ "Еко-зернофрукт" на той час не знаходився у переліку підприємств, які надають послуги, пов’язані із теплопостачанням, рекомендованому Департаментом соціальної політики Івано-Франківської ОДА. У договорі із Залучанським дитбудинком не передбачалося ані цін на послуги, ані терміну дії. За словами директора закладу Миколи Сухолиткого, запропонована компанією ціна – 842 грн за 1 Гкал не перевищує допустимі для соціальних закладів норми і не потребує погодження з обласною радою.

Фірма "Еко-зернофрукт", створена лише наприкінці липня 2014 року, отримала ліцензію 16 жовтня 2014 року, тобто майже через місяць після укладення договору із Залучанським дитячим будинком-інтернатом. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит, яку надало Управління житлово-комунального господарства Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА.

"До управління надходили заяви та відповідні документи від товариства з обмеженою відповідальністю "Еко-зернофрукт" (код ЄДРПОУ 39318403) щодо отримання ліцензії на виробництво та постачання теплової енергії. Протоколами експертної комісії з визначення спроможності суб’єктів господарювання виконувати ліцензійні умови від 16.10.2014 року № 137 та 138 відповідно вирішено видати зазначеному суб’єкту господарювання ліцензії на здійснення виробництва та постачання теплової енергії. Ліцензія (серія АЕ № 522336 та № 522337) видана обласною державною адміністрацією 10.11.2014 року терміном дії з 16.10.2014 року по 15.10.2019 року", – йдеться у повідомленні.

1

Цікаво, що у фірми є три працівники – директор, інженер та теплотехнік.

Особливе здивування викликало "посадове призначення" у теплотехніка Ридзанич Ольги Григорівни, диплом якої використали для отримання ліцензії без її відома. Жінка навіть не здогадувалась про існування такої фірми.

"Сам факт використання чужих документів без відома людьми, яких я взагалі не знаю і ніколи про них не чула… вже не кажучи про те, чим вони займаються! Це вже окрема розмова" – обурюється Ольга Ридзанич.

Наразі жінка звернулась до "Української благодійницької мережі", яка постійно допомагає інтернату, із заявою про свою непричетність до ТОВ "Еко-зернофрукт" та копією диплома. Волонтери передадуть документи у правоохоронні органи, а також до обласного управління ЖКГ, що має стати підставою для анулювання ліцензії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: