fbpx

Лише 10 відсотків франківців відчиняють двері і отримують повістки в руки, – комісар Ігор Сорокопуд

Суспільство 10:10, 27.01, 2015

Івано-Франківський міський військовий комісар, полковник Ігор Сорокопуд під час оперативної наради розповів про 4-у хвилю мобілізації.

"Складений список тих, хто знаходиться на військовому обліку,  це приблизно 4 тисячі чоловіків, відбираються військовозобов’язані спеціалісти. Спочатку всі вони пройдуть медкомісію, також враховуватиметься сімейний стан. Чоловіки, які придатні за станом здоров’я, відправляються на навчання впродовж 30 діб, а пізніше на бойове злагодження, а вже потім будуть відправлені в зону бойових дій. Також їх буде забезпечено одягом та матеріально-технічною базою", – зазначив Ігор Сорокопуд, передає Галицький кореспондент

Окрім того, полковник зауважив, що ці чоловіки замінять в Донецькій та Луганській областях тих, хто призваний під час другої хвилі мобілізації у березні минулого року.

Також військовий комісар зазначив, що керівники установ мають забезпечити присутність призваних працівників для проходження медкомісії.

"На жаль, лише 10% населення відкривають двері і отримують повістки в руки. Тому ми відправлятимемо листи керівникам, де працює людина, а вже вони зобов’язані забезпечити їх присутність. Окрім того, є визначений список машин, які потрібно надати військовослужбовцям з різних установ", – пояснив Сорокопуд.

Натомість, заступник міського голови Зіновій Фітель зазначив, що зараз є значиний тиск, щоб зірвати мобілізацію, а цього допустити не можна. Також зазначив, що франківський рекламний центр незабаром має запустити соціальну рекламу про мобілізацію на рівні міста та області. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: