fbpx

Людям ВОЛІ на Рогатинщині погрожують політичною розправою

Політика 21:42, 25.11, 2015

Партійцям "ВОЛІ" у Рогатинському районі на Прикарпатті погрожують, аби усунути їх від активної політичної діяльності.

Про це йдеться в заяві Івано-Франківської обласної організації партії «ВОЛЯ».

"Завдяки принциповості й наполегливості партійців "ВОЛІ" вдалося захистити інтереси громад району, викривши корупційні схеми, які процвітали при експлуатації Кліщівнянського кар’єру особами, наближеними до чинної влади,  сказано у заяві. – 
Під тиском активістів "ВОЛІ" були усунуті з посад керівники районної міліції, які вперто закривали очі на відверті факти нелегального видобутку надр, зруйновані інші схеми розкрадання коштів з районного та Рогатинського міського бюджетів". 

Як результат – громада довірила свої голоси на виборах новим людям, які об’єднали зусилля та створили більшість у Рогатинській районній та Рогатинській міській радах, фактично відсторонивши від управлінської діяльності представників чинної влади.

Натомість активісти Рогатинської районної організації партії "ВОЛЯ" зіткнулися зі спробами політичного шантажу та залякуванням.

"Апогеєм стали вибори Кліщівнянського сільського голови, коли влада відвертими махінаціями намагалася втримати на посаді свого ставленика, який за попередню каденцію успішно сприяв напівлегальній діяльності місцевого кар’єру, в результаті чого громада недоотримувала в бюджет значні кошти", – зазначено у заяві.

Спільно з громадою села Кліщівна люди ВОЛІ домоглися повторних виборів сільського голови, перемогу на яких здобув кандидат від партії "ВОЛЯ" Василь Кривень. 

Як повідомлялося раніше, екс-сільського голову села Кліщівна, який виграв вибори з перевагою лише в один голос за рахунок бюлетеню з позначкою "Х…Й" навпроти його прізвища, на сході села люди звинуватили у бездіяльності. Громада обурилася, бо село не отримує податків від діяльності піщаного кар’єру, пам’ятка архітектури – старовинна Миколаївська церква зруйнована, сільське кладовище, яке поряд, під загрозою засипання піском з піщаного кар’єру. 

Заяву направили начальнику УСБУ України в Івано-Франківській області Петру Дідуху, обласному прокурору Владиславу Братюку та в. о. начальника Головного управління Національної поліції в області Віктору Шкутову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: