fbpx

Маленькій калушанці, в якої діагностували "дитячу мігрень", потрібні гроші на лікування

Суспільство 10:52, 06.12, 2015

Майже три роки знадобилося українським та закордонним медикам, щоб поставити точний діагноз маленькій калушанці, у якої у тримісячному віці почався епілептичний синдром.

Дівчинка сильно і довго плакала, а батьки не могли нічим зарадити. Лише після обстеження в Ізраїлі з’ясувалося, що Соломійка Хемій страждає на дитячу мігрень. Тепер їй потрібно щопівроку проходити курс реабілітації, щоб хоч трохи полегшити приступи головного болю, які не відпускають її ні вдень, ні вночі. 

Соломії Хемій майже три з половиною роки. Вона рухлива, грайлива і весела. Коли – здорова. Але коли у неї з’являються приступи головного болю, дівчинка кричить і напружується, безсило відступаючи перед хворобою. Із трьох місяців її мучить недуга, яку довго не могли діагностувати українські медики, підозрюючи, то пухлину у голові, то інші не менш страшні загрози.

Як розповіла Вікнам мама дівчинки Оксана Хемій, лікували крихітку спочатку у Калуші та Івано-Франківську, потім у Києві та Львові.

“Приступи у неї були настільки сильними, що супроводжувалися рвотою, а іноді і паралічем. Ми не знали, що робити з нею і які ліки давати. Було видно, що дитина переносить нестерпний біль, але як його позбутися, не знали ні ми, ні лікарі. Зрештою, у Києві нам порекомендували їхати на лікування до львівської лікарні для чорнобильців. Соломії було півроку, коли нас там почали обстежувати", – каже калушанка.

У Львові дівчинці зробили повну діагностику голови, серця, нирок, печінки та інших життєво важливих органів, де, як припускали медики, могла ховатися причина хвороби. Зрештою, Соломійці поставили діагноз "епілептичний синдром", призначили лікування, а через деякий час виписали додому.

"З одного боку, нас втішили, бо сказали, що всі органи у неї здорові і що ніякої пухлини у Соломійки немає. З іншого боку  засмутили, адже після лікування приступи продовжилися. Іноді вони були настільки сильними, що вона втрачала свідомість",  пригадує Оксана Хемій.

Фактично так триває і до сьогодні. Соломійка може гратися чи відпочивати, коли раптом з’являється біль. Дивитися на муки дитини доводиться не лише її батькам, які докладають усіх зусиль, щоб на даному етапі бодай полегшити її страждання, але і двом її сестричкам.

"На фоні цих стресів з’явилися деякі проблеми зі здоов’ям і у старших дівчат. У мене також діагностували цукровий діабет. Бувають моменти, коли просто опускаються руки", – зізнається мама Соломійки.

Минулого року родина Хемій за допомогою небайдужих людей зібрала кілька тисяч доларів на діагностику в Ізраїлі. Там дівчинку ще раз обстежили і встановили новий діагноз "дитяча мігрень". Щоправда, зазвичай із такою проблемою діти стикаються не швидше як у шестирічному віці. Чому Соломійку хвороба мучить ледь не від народження, фахівцям сказати важко.

В Ізраїлі родині із Калуша порадили їхати у Польщу, де вміють проводити реабілітацію для таких діток.

"Медики кажуть, що такі курси реабілітації потрібно проводити кожні півроку. Але зараз у нас немає коштів на це. Ми виховуємо трьох дітей. Я зараз мушу бути поруч із Соломійкою та не можу заробляти. Працює лише чоловік, який єдиний заробляє на всю сім’ю”.

Батька трьох дітей кілька разів викликали у військовий комісаріат, і він, очевидно, мав усі шанси бути мобілізованим до війська. Утім, чоловік, хоча і не переховувався, категорично заявив: поки у нього хвора дитина і поки дружина не має змоги працювати, до війська не піде.

Рідні Соломійки моляться, щоб сталося чудо і дитина переросла недугу. Разом із цим вони розуміють, що без належного лікування це навряд чи станеться. Тому зараз вони збирають гроші, щоб відвезти дитину у Польщу. З проханням про допомогу родина звертається до небайдужих людей, з допомогою яких вдасться зібрати хоча би на першу поїздку.

Реквізити:
номер картки отримувача 4731 2171 0251 5010
отримувач Хемій Оксана Степанівна
Банк отримувача Приват Банк
МФО 305299
Р/р 29244825509100

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: