fbpx
  • Головна
  • Новини
  • У Франківську для маломобільних людей облаштовують вбиральні та перероблять пандуси

У Франківську для маломобільних людей облаштовують вбиральні та перероблять пандуси

17:14, 21.12, 2017

В Івано-Франківську підрядники, які виконують роботи за кошти міського бюджету, отримали методички, щоб при будівництві нових об'єктів враховували потреби малобомільних груп.

На засіданні виконкому директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак доповів про виконання робіт щодо забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури в 2017 році.

Як писав КУРС, щоб відчути, як почувають себе люди з інвалідністю, міський голова Руслан Марцінків з чиновниками пересіли на візки.

Після того, з метою забезпечення якісного виконання робіт з влаштування понижень тротуару на пішохідних переходах, департамент уклав договір з приватним виробничо-комерційним підприємством "Супутник" на суму 268 590 грн.

Підрядник виконав пониження на вул. Промисловій (6 шт.), перехресті вулиць Шухевичів  Бандери (7 шт.), перехресті вулиць Бандери  Київська  Сахарова (2 шт.), вул. Коновальця (в районі ТЦ "Велмарт", 4 шт.).

На замовлення департаменту виготовлено проектно-кошторисну документацію на влаштування модульних громадських вбиралень на вул. Грушевського (поруч стоматологічного корпусу медуніверситету), вул. Валовій (поблизу управління земельних відносин) та сквері Княгинин. Згідно з проектно-кошторисною документацією основною вимогою до модульних вбиралень є можливість для користування нею особами з інвалідністю. 

Департамент провів допорогову закупівлю через Прозоро на влаштування громадської вбиральні по вул. Грушевського та визначив переможця  ТОВ "Ековестбуд".

З підрядною організацією укладено договір на суму 880 тис. грн та станом на сьогоднішній день тривають роботи з встановлення громадської вбиральні.

"Також цього року чимало понижень на пішохідних переходах та підняття виїздів з прилеглих територій до рівня тротуару вдалось реалізувати в рамках капітального ремонту та реконструкції вулиць, тротуарів, міжбудинкових проїздів та прибудинкових територій, влаштування острівців безпеки, антикишень та піднятих пішохідних переходів", – зазначив головний комунальник міста.

Втім він наголосив, що те, що робить департамент щодо забезпечення доступності осіб з інвалідністю, – це лише маленька частинка.

"90% житла, яке будується, абсолютно не пристосоване для людей з інвалідністю та маломобільних груп. Є потреба перебудувати багато входів до будинків, входів до ліфтів",  сказав Михайло Смушак.

Також він зазначив, що у місті недоступний для людей з  інвалідністю громадський транспорт, а пандуси в деяких магазинах роблять для галочки.

Начальник управління транспорту і зв‘язку Олег Ганчак обіцяв при поведенні наступного конкурсу на пасажирські перевезення в Івано-Франківську до критеріїв дописати вимоги щодо доступності громадського транспорту.

Міський голова Руслан Марцінків доручив переробити пандуси у тих будинках, на які скаржаться люди з інвалідністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: