fbpx

Марцінків хоче, щоб "Муніципальна варта" перерахувала дерева у Привокзальному сквері

Суспільство 11:15, 26.02, 2019

Сьогодні на оперативній нараді в МВК директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак доповів про обрізку дерев у місті Івано-Франківську.

Михайло Смушак розповів, що у 2018 році на обрізку дерев у громадських місцях у бюджеті було закладено понад 2,5 млн грн. Підрядника для виконання цих робіт визначили через тендер. Загалом минулого року обрізали 2369 дерев.

У 2019 році бюджетне призначення на обрізку дерев – 1,3 млн грн. За словами Смушака, у зв’язку з відсутністю оплати на кінець 2018 року з цьогорічного бюджету довелось віддати 1,27 млн грн на погашення боргів. Тому на цей рік коштів майже не залишилося. Тож департамент подав заявку до бюджетної комісії на виділення ще 2,5 млн грн на обрізку дерев на рік. Сьогодні у списку на черзі 2400 дерев.

Міський голова Руслан Марцінків підрахував, що обрізка дерева обходиться майже у 1000 грн. Він зауважив, що це надто дорого для міста, і поцікавився, чи можна на цьому зекономити.

Михайло Смушак пояснив, що обрізка може включати в себе формування крони дерева, це може бути санітарна обрізка сухих гілок, а також омолоджувальна. Додав, що у місті останні кілька років заборонили обрізати все, окрім стовбура.

Він зазначив, що обрізка дерев проводилась на усіх вулицях міста, а також у паркових зонах.

"Обрізали дерева на вулицях Національної Гвардії, Коновальця, Чорновола – загалом 90 дерев. А також у Привокзальному сквері, на вулицях Промисловій, Донцова, Новій, Маланюка – звідки надходили звернення мешканців", – сказав Смушак.

Та міський голова обурився кількістю обрізаних дерев.

"Я піду порахую, скільки дерев буде у Привокзальному сквері. Тобі буде гірко. 90 дерев ти обрізав. Там є 90 дерев?"  запитав Марцінків.

Комунальник відповів, що є фотографії кожного дерева до та після обрізки. Однак мера це не переконало.

"Кого відправити у Привокзальний сквер? Там від сили 50 дерев, а ви обрізали 90!" – обурився Марцінків. – Муніципальну варту відправити – порахують дерева. Порахувати всі дерева і доповісти!"

Смушак додав, що дуже багато звернень від людей поступає, і попросив виділити кошти, щоб провести хоча би весняну обрізку.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: