fbpx

Марцінків пропонує повністю заборонити продаж алкоголю після 22 години

Суспільство 09:19, 31.10, 2017

Заступник міського голови Богдан Білик сьогодні на оперативній нараді в МВК зазначив, що з 2015 року значно зросла вартість алкогольних напоїв та тютюнових виробів, однак кількість наливайок збільшується зі збільшенням ціни на алкоголь.

Богдан Білик зазначив, що їх легалізація та сплата акциз сприяє надходженням до міського бюджету Івано-Франківська і місцева влада повинна підтримувати і стимулювати продаж алкоголю і тютюнових виробів, згідно із нормативними актами.

"Може, нам треба менше продавати, а потім кричати, що нема грошей", – прокоментував Руслан Марцінків.

Білик зауважив, що місцева влада не має впливу на прибуток, який поступає до бюджету, бо це вирішує держава, а не виконком: "Ми не маємо прямого впливу на цей податок, який поступає до міського бюджету". 

Він додав, що Франківськ за прикладом Києва може заборонити МАФам торгувати алкогольними напоями. На сьогодні 57 МАФів мають право продавати підакцизні товари, що становить 16% від загальної їх кількості. Марцінків підтримав: "Давайте заборонемо". Білик припустив, що в такому разі відкриється ряд нових наливайок.

Марцінків також запропонував повністю заборонити продаж алкоголю у місті після 22 год.

"Давайте приймемо таке рішення. Вони хай оскаржують. А ми будемо приймати і приймати такі рішення", – заявив Марцінків.

Зазначимо, в Івано-Франківську діє рішення міської ради від 05.10.2010 р. "Про впорядкування продажу пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв в роздрібній  торговельній мережі міста", однак його виконують далеко не всі. Алкоголь після 22 години не можна придбати лише у великих супермаркетах.

Заступник міського голови Микола Вітенко зазначив, що у сусідньому Львові це працює. Марцінків додав, що поліція зобов'язана працювати з причиною, через яку потім затримують п'яних водіїв. Поліція мусить реагувати. Це дасть можливість позбавити магазин ліцензії. (Хоч її можна поновити за два тижні).

"Треба політичну волю, щоб навести порядок. Ми хоч з продажем алкоголю з 22 до 8 години можемо впоратися?"  риторично запитав мер.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: