fbpx

Марцінків обіцяє за два-три місяці показати громадськості новий генплан Івано-Франківська

Суспільство 20:17, 21.07, 2016

У вересні-жовтні цього року міська влада Івано-Франківська обіцяє винести на обговорення проект відкоригованого генерального плану міста та затвердити його у березні наступного року.

Про це сьогодні на засіданні виконкому заявив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Він також зазначив, що 15 серпня Державна архітектурно-будівельна інспекція України нарешті передасть свої повноваження громаді Івано-Франківська.

"Є домовленість, що 15 серпня відбудеться передача повноважень Держархбудконтролю. Принаймні на останній нараді у Гройсмана було публічно оголошено, що 15 серпня ці повноваження мають бути передані місту", – наголосив Марцінків.

Як писав КУРС, 11 березня Івано-Франківська міська рада створила управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому Івано-Франківської міської ради. На посаду начальника управління державного архітектурно-будівельного контролю виконкому Івано-Франківської міської ради призначено Тараса Рибака.

Нагадаємо, чинний генеральний план міста розроблений ще у 1978 році. Коригування генплану здійснювалося ще у 1997 році і було затверджене рішенням сесії Івано-Франківської міської ради 3 липня 2001 року.

На початку 2015 року міська влада Івано-Франківська задекларувала наміри затвердити новий генплан, його винесли на громадське обговорення, однак до затвердження не дійшло досі.

Новопризначений головний архітектор міста Дмитро Нижник пояснював, що затвердження нового генплану затягують, щоб збільшити кількість зелених зон у місті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: