fbpx

Марцінків пообіцяв наступного року перевести всіх клієнтів СТЕКу до "Теплокомуненерго"

Суспільство 09:00, 31.10, 2017

В Івано-Франківську досі без опалення 255 під'їздів, всього – понад десяток адрес.

Сьогодні на оперативній нараді міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків перелічив понад десяток адрес без опалення, всього  255 під'їздів досі без тепла. 

Директор ДП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" Василь Рущак зазначив, що аварійні ремонтні роботи проводяться не лише за адресами, за які відповідає ТКЕ, а й за адресами "Станіславської теплоенергетичної компанії". До кінця тижня роботи пообіцяли виконати.

"Ми подаємо теплоносій, а там в основному у будинках прориви, – пояснив представник СТЕКу відсутність тепла у помешканнях частини франківців, абонентів компанії/ Це управитель має виправляти".

Останніми днями чимало мешканців будинків на вулиці Бандери у соцмережах нарікають на відсутність тепла у помешканнях. Рущак наголосив, що по цій вулиці справа саме в котельні.

"Якщо котельня на Індустріальній не вийде на технологічні параметри, там тепла не буде. Тому я вчора дав пропозицію підняти технологічні параметри. Якщо не буде у зворотному трубопроводі тиску, якого потрібно, тепла там не буде. Так тягнеться останні два-три роки",  зазначив Рущак.

Представник СТЕКу наполіг, що проблеми там нема і опалення буде сьогодні.

"Я розумію, що ви економите газ. А рахунки людям виставляєте? Виставляєте!"  обурився мер.

"А чого ви посилаєте людей?" – поцікавився у представника СТЕКу Марцінків.

"Треба знати телефони, дивитись, які номери люди записують. Може, це вони до сусідів дзвонять, а їх там посилають", – відбивався представник СТЕКу. Він додав, що робочий номер 59-45-33. Марцінків наказав подзвонити, перевірити, що скажуть по будинках на Бандери. 

Також опалення немає в закладах культури та освіти, які належать до СТЕКу.

"Я цього не розумію. Встає представник СТЕК, і я розумію, що він нічого не вирішує, але йому хіхіньки-хаханьки. А люди мерзнуть", – обурювався Марцінків.

Він додав, що причина у тому, що тепло не подається, через те що співласниками СТЕКу є ті ж люди, що є співвласниками ПАТ "Прикарпаттяобленерго"

"СТЕК не запустив опалення через те, що одні олігархи боргують гроші іншому олігарху Фірташу. Із-за цього ця ситуація зі СТЕКом. Бо одна намахали інших, а люди страждають. І вони вирішили владу поставити в одне місце… Але так не буде", – обурився Марцінків.

Також пообіцяв, що наступного року зробить все можливе, щоб відключити мікрорайон від СТЕКу і підключити до "Теплокомуненерго".

Марцінків звернувся до Рущака і попросив, щоб бригади працювали цілодобово. Виявилося, що аварійна бригада так і працює. Міський голова запропонував залучити зварників від "Водоекотехпрому", щоб пошвидше з'явилося тепло в будинках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: