fbpx

Марцінків: "Свобода" не віддавала земельну комісію забудовникам. Їх обрала громада

Політика 15:14, 01.12, 2015

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів, як формувався склад постійних депутатських комісій у міській раді. Каже, що запропонував головування у постійних комісіях міськради всім фракціям, окрім "Батьківщини".

Про це новообраний мер обласного центру заявив на  брифінгу.

"Батьківщина" відмовилася головувати у комісіях, оскільки претендувала на заступника міського голови і отримала цю посаду", – пояснив Руслан Марцінків.

Зокрема, представникам від "УКРОПу" запропонували очолити комісію з питань оренди та приватизації комунального майна, "Самопомочі", а саме Ірині Кулинич, – комісію з питань підприємництва та регуляторної діяльності, УНП – комісію з питань регламенту та депутатської діяльності.

"До речі, у проекті рішення ми лишили вакантними посади голів цих комісій. І я не відмовляюся від своїх слів. Як тільки будуть написані заяви, вони зможуть очолити комісії",  сказав Марцінків.

Він відзначив, що представник БПП "Солідарність" очолив комісію з питань містобудування та земельних питань. Три комісії залишаються без очільників, зокрема, комісія з питань регламенту та депутатської діяльності, комісія з питань підприємництва та регуляторної діяльності, комісія з питань оренди та приватизації комунального майна.

На запитання журналістів, чому "Свобода" допустила у земельну комісію забудовників, міський голова відповів:

"Забудовників пустила не фракція "Свобода", а їх обрала громада міста Івано-Франківська, яка проголосувала".

А в комісію з питань містобудування та земельних питань вони потрапили, бо написали заяви і мають право там працювати.

Наразі до земельної комісії входить один "свободівець" Андрій Строїч – директор ТОВ "Гендлярка", один депутат від "Самопомочі" Іван Гарасимкоюрисконсульт ДП "Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат" та чотири депутатів від БПП "Солідарність".

Зокрема, Володимир Яблонь – комерційний директор ПП "Будівельна компанія "Ярковиця"; Микола Ковальчук – директор ПП "Вамбуд"; Володимир Фецич – директор ТзОВ "Форте-Буд" та Володимир Балагура – виконавчий директор ПП "Будівельна компанія "Ярковиця".

Як писав КУРС, міська рада без обговорення утворила сім депутатських комісій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: