fbpx

Синдром Насірова: Марцінків утретє захворів на час судового засідання

Суспільство 15:13, 23.03, 2017

Сьогодні Івано-Франківський міський суд мав розпочати розгляд справи про адміністративне правопорушення, яке стосується конфлікту інтересів щодо міського голови Руслана Марцінківа.

Суд мав розглянути справу, щодо можливого конфлікту інтерсів міського голови Руслана Марцінківа, який минулого року під час проведення міського конкурсу грантів, які виділяються з міського бюджету, не проінформував, що у конкурсі бере участь організація його дружини Оксани Марцінків. Організація була визнана переможцем.  

Підтримати міського голову до суду прийшла група однопартійців. Серед яких секретар міської ради Оксана Савчук, керуючий справами міськвиконкому Ігор Шевчук, депутати міської ради Віталій Бурко, Мар'ян Вагилевич та Олег Капустяк.

1

Проте суддя Зеленко перенесла розгляд справи через неявку на засідання Руслана Марцінківа.

До канцилярії суду надійшло клопотання від Руслана Марцінківа про те, що він з 16 березня перебуває на денному стаціонарі в Івано-Франківській ЦМКЛ.

На зипитання судді, скільки ще лікуватиметься Руслан Марцінків, адвокат не зміг відповісти. Розгляд справи відклали до 31 березня. Минулого тижня КУРС знайшов Руслана Марцінківа у міській лікарні. Мер сказав, що лікує спину і печінку.

Як повідомляв КУРС, 21 березня Руслан Марцінків заявив, що на нього намагаються повторно скласти протокол про порушення, що стосується конфлікту інтересів, і закликав журналістів і активістів подивитися на "цирк". Але цирк не вдався – слідчі прийшли до мера без протоколу.

Нагадаємо, у міському суді розглядається ще одна справа, щодо Руслана Марцінківа. Він притягується до відповідальності за корупційне правопорушення, за яке передбачена адміністративна відповідальність. Марцінків придбав новий автомобіль "Skoda Octavia" 2016 року випуску за 468 742 гривень, про що згідно із вимогами закону "Про запобігання корупції" повинен був повідомити НАЗК. Однак Марцінків цього не зробив, за що передбачене адміністративне покарання. 

На час першого судового засідання, 3 березня, Марцінків раптово зліг у лікарню. Однак видужав вже того самого дня, щоб взяти участь у щоп’ятничному прямому ефірі у ТРК "РАІ". 16 березня Марцінків не з'явився до суду вдруге  загострення хвороби знову дивно збіглося із засіданням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: