fbpx

Марцінків знову не з`явився в суд – у Верховині домовляється про фестиваль

Суспільство 15:25, 18.08, 2017

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, якого підозрюють у порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, в чергове не прийшов на суд. Цього разу послався на відрядження до Верховини.

У суді міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа представляв його захисник. Обвинувачення – два прокурори. 
 
Захисник перед засіданням подав до суду клопотання про відкладення справи, оскільки правопорушник Марцінків перебуває у відрядженні у Верховині. 
 
Прокурор підтримав клопотання про відкладення справи. 
 
Суд вирішив відкласти розгляд справи, наступне судове засідання призначили на 28 вересня. 
 
Про свій візит до Верховини мер Марцінків відзвітував на сторінці у Фейсбук.
 
“Сьогодні з робочим візитом відвідав м. Верховину. Разом із керівництвом та депутатами Верховинської районної ради обговорили основні вектори партнерської співпраці. Результатом нашої зустрічі стане проведення 17 вересня в Івано-Франківську спільних заходів з нагоди відзначення Днів Верховини”, – повідомив міський голова Франківська.
 

Нагадаємо, Руслан Марцінків притягується до відповідальності за корупційне правопорушення, за яке передбачена адміністративна відповідальність.. Марцінків придбав новий автомобіль “Skoda Octavia” 2016 року випуску за 468 742 гривень, про що згідно із вимогами закону “Про запобігання корупції” повинен був повідомити НАЗК. Однак Марцінків цього не зробив, за що передбачене адміністративне покарання. 

Також у міському суді розглядається справа про порушення мером вимог щодо запобігання конфлікту інтересів. Минулого року Руслан Марцінків не повідомив про конфлікт інтересів, коли на міському конкурсі грантів, що виділялися з міського бюджету, не проінформував, що у конкурсі бере участь організація його дружини Оксани Марцінків. Організація була визнана переможцем. Про це порушення було складено протокол.

Сам Марцінків запевняв, що грошей з бюджету дружині виділено так і не було. За ці кошти організація планувала видати диски про Івана Франка. 

 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: