fbpx

Майстер технотрилера у Франківську презентував новий роман "Де Немає Бога"

Культура 21:08, 11.09, 2018

Відомий письменник, що спеціалізується в жанрі технотрилера, Макс Кідрук привіз до Франківська свій новий роман. Книжку автор писав, відштовхуючись від реальної події – авіакатастрофи.

Це не жахи, не фантазія, це драматична історія, означує свою нову книгу "Де Немає Бога" Макс Кідрук. Психологічний роман з елементами невеликої кількості технотрилера. Історія виживання після авіакатастрофи. Про 2-3 дні – про виживання пасажирів у місцевості, де по суті немає Бога. 

Роман написаний на основі події 1979 року, коли сталась катастрофа DC-10 рейсу 901 в Антарктиді. Це був екскурсійний політ. Долітаючи до узбережжя Антарктиди, літак знижував висоту. Тоді за штурвал сів інший пілот, впав туман, в налаштування автопілота чомусь внесли зміни. Лайнер врізався у гору Еребус. Загинули усі.

У романі Макса Кідрука вижили 7 людей. Автор змінив місце катастрофи, та не змінив головного, довкола чого загорнутий текст: ті, хто вцілів, мусять вчитися виживати. 

"Вони в умовах, які змушують виживати без соціального тиску і релігійних установ суспільства. Тобто, має щось визначати їх як людей. Хоча ніхто цього не вимагатиме. А умови – непридатні для життя. Ким залишаться релігійні люди і люди, якими ніколи не керувала релігія?" – ставить питання автор.

Читачів Макс Кідрук попередив, що не зазіхає на жодну релігію. Бо роман – про людськість і її межі. 

1

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: