fbpx

Майже 700 учасників АТО з Івано-Франківська претендують на земельні ділянки

Суспільство 21:29, 27.01, 2016

В Івано-Франківську ситуація з забезпеченням земельними ділянками учасників АТО складна. На сьогодні в окремій для них черзі перебуває 689 осіб.

Про це розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на нараді з питань підтримки органами державної влади та місцевого самоврядування учасників АТО. На зустріч, ініційовану апаратом ОДА спільно з волонтерськими організаціями, запросили представників райдержадміністрацій, заступників та міських голів населених пунктів обласного підпорядкування та громадських активістів, передає прес-служба МВК.

Руслан Марцінків представив програму підтримки воїнів АТО в Івано-Франківську. Міський голова наголосив, що в обласному центрі усім учасникам бойових дій надано 100% пільги на проїзд у громадському транспорті та оплату послуг не лише комунальних підприємств, але й приватних, таких як "Івано-Франківськгаз збут" і "Прикарпаттяобленерго", яким повертають кошти з міського бюджету. Крім того, надано матеріальну допомогу 1110 учасникам АТО, серед них – 70 поранених чи членам їх сімей на загальну суму 1 млн 505 тис. грн.

Минулого року, за рахунок державної субвенції та частково коштів міського бюджету, 9 учасників АТО та родин загиблих отримали квартири в Івано-Франківську. Руслан Марцінків зауважив, що спільно з командою і надалі буде працювати над вирішенням питання помешкань для воїнів.

Міська влада шукає компромісні рішення "земельної" проблеми спільно з сільськими головами. З цього приводу на нараді прийняли рішення найближчим часом організувати робочу зустріч Руслана Марцінківа з представниками сільських рад стосовно можливого надання земельних ділянок для забудови учасникам АТО, які перебувають на обліку в Івано-Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: