fbpx

Майже сотню бійців батальйону "Івано-Франківськ" звільнили зі служби через непроходження випробувального терміну

Суспільство 14:26, 02.04, 2015

На прес-конференції, яку ініціювали ГО "Всеукраїнське об’єднання "Голос" (Ростислав Гудзінський) та редакція газети "Голос народу Івано-Франківщини" (Віталій Чорненький), заявили, що в батальйоні "Івано-Франківськ" відбувається систематичне порушення прав людини з боку керівництва обласного УМВС.

"Деякі бійці, які перебували в зоні АТО, були з надуманих причин звільнені, декого змусили написати рапорти про те, що вони прагнуть за власним бажанням звільнитися, і в подальшому вони були звільнені як такі, що не пройшли випробувального терміну. Дати на деяких рапортах ставилися безпосередньо або керівниками міліції, або кадровиками", – стверджує Ростислав Гудзінський.

Головним документом, з яким прийшли активісти на прес-конференцію, було звернення екс-працівників батальйону "Івано-Франківськ". Йдеться про порушення трудових, конституційний прав з боку окремих керівників УМВС в області, пише Бліц Інфо.

"При штатній чисельності 150 працівників до складу батальйону було прийнято 252 працівники. Наприкінці минулого року кількість звільнених становила 88 осіб: з них 8 звільнено за власним бажанням, 76  у зв'язку із непроходженням випробувального терміну та  4 – за порушення трудової дисципліни",  заявив Віталій Чорненький.

За словами активістів, це звернення бійців батальйону вивчала прокуратура та відправила знову на розгляд у міліцію. Наразі документ активісти надіслали у секретаріат із прав людини.

"Кількох міліціонерів-учасників Іловайського котла звільнили, поновили і знову звільнили. Набирають у штат дівчат, які на службу не з’являються, один із бійців возить самого Воробйова", – стверджує  Ростислав Гудзінський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: