fbpx

Медики відзначать професійне свято прощею до храму Св. Пантелеймона

Здоров'я 17:55, 12.06, 2014

У неділю, 15 червня, медичні працівники відзначать своє професійне свято. Урочисті заходи цього року скасовано, проте наступної суботи, 21 червня, відбудеться ІІ Всеукраїнська медична проща до храму Св. Пантелеймона-цілителя в с. Шевченкове біля Галича.

Свято щорічно відзначають у третю неділю червня, проте цього року у зв'язку із подіями, що відбуваються в країні, традицію довелось дещо змінити. 

До Всеукраїнської медичної прощі запрошено медиків із 6 сусідніх областей. Відбуватиметься вона з благословення високопреосвященного архиєпископа і митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина).

Програма прощі:

11.00 – архиєрейська свята літургія

12.30 – освячення води та благословення

13.00 –14.00 – презентація свідчень медиків – учасників медичної служби на Євромайдані

14.00 – виступ працівників сфери медицини: Олег Мусій, український лікар, громадський діяч; організатор медичної служби на Євромайдані; міністр охорони здоров’я України: «Революція гідності – випробовування на автентичність покликання медичного працівника»; Марія Матвіїв, медична сестра Буської районної лікарні, учасник медичної служби на Євромайдані: «Майдан – важливість особистого вибору»; Леся Брацюнь, помічник міністра охорони здоров’я з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями: «Медицина і церква – можливості і потреби діалогу сьогодні»; о. д-р Андрій Логін, голова комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я: «Християнство як шанс на єднання і оновлення української медицини»

15.30 – праця в групах

16.30 – підсумки від модераторів груп

17.00–18.00 – молебень, мирування, благословення на дорогу.

Зазначимо, у лікувальних закладах Прикарпаття – близько 36 тисяч працівників та 6,5 тисяч студентів і викладачів в медичних навчальних закладах – Івано-Франківському національному медичному університеті, Івано-Франківському та Коломийському медичних коледжах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: