fbpx

Мер Франківська заявив, що взяв "шефство" над 72-ю бригадою

Суспільство 15:09, 14.06, 2016

11 червня Руслан Марцінків разом зі своїм заступником Олексієм Кайдою, керуючим справами МВК Ігорем Шевчуком, директором департаменту освіти та науки Ігорем Смалем вирушили в зону проведення АТО. Під час візиту, який тривав чотири дні, провели кілька робочих зустрічей на виконання угоди про співпрацю. Окрім цього, відвідали прикарпатців, які зараз перебувають у зоні проведення АТО.

Як повідомляв КУРС, 24 травня Руслан Марцінків підписав угоду про співпрацю з головою Волноваської районної ради Валерієм Лубінцем. Як тоді зазначив міський голова Івано-Франківська, підписання цієї угоди дуже важливе. Головним напрямком співпраці визначили допомогу військовим та розвиток патріотичного виховання молоді Донеччини. Ця угода стала знаковою для обох сторін. Адже це перший договір про співпрацю між Волноваським районом та містом України, що особливо актуально в контексті єдності нашої держави.

Івано-франківські чиновники на Схід вирушили не лише з офіційною, але й з гуманітарною місією. Солдатам передали військове спорядження і техніку, цивільний одяг, продукти загальною вартістю близько 80 тис. грн. Руслан Марцінків зазначив, що з колегами самі ініціювали збір провізії для учасників АТО, але з наповненням допомогли місцеві підприємці. Так українські бійці на блокпості "Золоте", у Дебальцевому, Мар’їнці, на базі батальйону "Карпатська Січ" отримали допомогу від івано-франківської громади.

"У зоні АТО, де все, на перший погляд, здається ворожим, натомість мали безліч приємних зустрічей. Хлопці радо ділились з нами обідом, і ми залишали частину своєї гуманітарної місії скрізь, де зупинялись. Звісно, затримались довше саме у Волновасі. Тут обговорили подальшу співпрацю наших регіонів. Взяли на себе "шефство" над 72-ю бригадою, яка дислокується неподалік на передовій. Отож будемо допомагати хлопцям. Також сприятимемо у будівництві храму Київського патріархату, зведення якого активно підтримали місцеві мешканці", – розповів про відрядження на Схід Руслан Марцінків.

Він додав, що партнерство розвиватиметься й в інших векторах. Приміром, вже у липні 30 дітей з Волноваського району приїдуть до Івано-Франківська. Тут для них проведуть заняття з патріотичного виховання, екскурсії, організують розважальну програму. Наступну групу чекатимуть у серпні до Дня Незалежності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: