fbpx

ОПОРА: мер Івано-Франківська Руслан Марцінків у робочий час агітував за Кошулинського. ВІДЕО

Політика 17:55, 28.03, 2019

28 березня журналіст КУРСу Василь Крайник повідомив прес-службу ОПОРИ в Івано-Франківській області про те, що о 16.10 на Вічевому майдані Івано-Франківська міський голова Руслан Марцінків агітує за кандадита у Президенти Руслана Кошулинського. Як з’ясувала ОПОРА, у вказаний час міський голова, ймовірно, повинен був виконувати свої робочі обов’язки, а не агітувати.

У відео, наданому журналістом, Руслан Марцінків на центральній площі Івано-Франківська стоїть в оточенні кількох агітаційних наметів ВО "Свобода" і через гучномовець розповідає, чому важливо проголосувати саме за Руслана Кошулинського, повідомляє прес-служба ОПОРИ.

"Якщо хтось захоче сказати пару слів на підтримку Руслана Кошулинського на камеру, я вас дуже прошу це зробити, ще є майже півтора дня для того, щоби виступити і підтримати. Для нас зараз дуже важливо показати, що ми є разом, нас багато, що наша націоналістична ідея, яку представляють "Свобода", "Правий сектор", "Конгрес українських націоналістів", Добровольчий корпус Дмитра Яроша, S14,  вічна",  говорить Руслан Марцінків.

Мер закликав усіх охочих сфотографуватися біля фотозони із зображенням Руслана Кошулинського: "Ми зараз зробимо фотосесію, листівки завтра пороздаємо в центрі міста і віримо в те, що українці підтримають, що українці як ніколи сьогодні разом і як ніколи розуміємо, що саме Руслан Кошулинський є найдостойніша людина. Більше вже такої поряднішої і чеснішої людини, яка воювала, з такою високою посадою, багато що зробила для України, не буде".

ОПОРА подзвонила у приймальню міського голови, щоб дізнатися, чи у нього сьогодні робочий день, чи, може, мер взяв відпустку чи вихідний. О 16.30 представнику ОПОРИ за офіційним телефоном приймальні (0342-55-65-15) повідомили, що Руслан Марцінків зараз на місці, але скоро буде виходити.

"Офіційний робочий день у міського голови сьогодні до 17.15",  сказали у приймальні.

"Цей випадок може містити ознаки порушення обмеження на агітацію з боку посадових осіб у робочий час, встановленого пунктом 2 частини 1 статті 64 ЗУ "Про вибори Президента України", оскільки, як нам повідомили,  факт агітації відбувся приблизно о 16 годині 10 хвилин, а у міського голови, як повідомили у його приймальні, робочий час триває до 17:15",  зауважує Богдан Морикіт, координатор спостереження ОПОРИ за виборами в Івано-Франківській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: