fbpx

Мера, який хотів встановити шибеницю для корупціонерів, вдруге спіймали на хабарі. ФОТО

Суспільство 14:56, 19.07, 2018

Правоохоронці затримали міського голову Сколе Володимира Москаля на гарячому під час отримання документів на нерухомість у центрі міста від підприємця, якому сесія міськради виділила земельну ділянку.

Про затримання міського голови Сколе, що на Львівщині, повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"В славному місті Сколе працює мером такий собі В. Москаль. Працює, хоча ще в березні 2018 засуджений на 6,5 років за хабар. Проте апеляція все переноситься. І В. Москаль продовжує бути мером. 

Щоб не втратити навики, вирішив цей Москаль знову взяти неправомірну вимогу на 68,7 тис. грн. 

Але поліція і прокуратура теж не втратила пильність. Москаль знову в кайданках", – написав Луценко.

Про деталі затримання Москаля повідомив заступник начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції Руслан Марчук.

 «Того разу було отримано 18 тисяч гривень неправомірної вигоди. Міський голова навіть залучив у якості посередника юрисконсульта міської ради, розраховуючи, що в такий спосіб йому вдасться відвести від себе будь-які підозри», – повідомив Руслан Марчук.

За його словами посадовця кілька разів відстороняли від посади, проте йому вдавалося повернутися до роботи. А у березні цього року міського голову було засуджено до 6,5 років позбавлення волі за хабарництво. Зараз триває розгляд апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції. У зв’язку з постійним перенесенням засідань, засуджений посадовець продовжував керувати містом та вирішувати питання, користуючись своїми владними повноваженнями.

На цей раз фігурант вирішив «узаконити» свої методи отримання та вимагання неправомірної вигоди.

«У межах кримінального провадження ми встановили, що за безперешкодне виділення громадянину земельної ділянки міський голова вимагав від нього землю та нерухомість у центрі міста, які необхідно було оформити на його родича», – зазначив заступник керівника Департаменту захисту економіки Нацполіції.

Міською радою було прийнято рішення про безоплатне виділення громадянину у власність земельної ділянки та нотаріально оформлено право власності на землю та майно на ім’я родича, нібито останній здійснив їх купівлю за ціною у 68 тисяч гривень.

Оперативники УЗЕ у Львівській області, слідчі поліції за процесуального керівництва прокуратури Львівської області із залученням спецпідрозділу КОРД вдруге затримали міського голову за хабарництво.Затримали посадовця після обміну відповідними документами.

У квітні Москаль пропонував встановити в місті шибеницю для корупціонерів. Він пропонував, зокрема, там карати хабарників. Про це повідомляв ЗІК.

"Беремо шкуру, підвішуємо за ноги сюди і б'ємо по дупі – 20 буків або 25 буків… що кров буде стікати сльозами по дупі", – говорив тоді мер Сколе і навіть обіцяв сам профінансувати необхідні на установку шибениці 30 тисяч гривень. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: