fbpx

Меркель пообіцяла Україні підтримку від Європейської ради

Політика 09:43, 16.07, 2014

Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорив питання підтримки з боку міжнародного співтовариства щодо врегулювання ситуації на Донбасі напередодні засідання Європейської ради, яке відбудеться сьогодні, 16 липня.

Президент поінформував канцлера Німеччини про подальше надходження через українсько-російський кордон зброї та бойовиків на територію східних областей України. Ангела Меркель зазначила, що Україна зараз знаходиться серед її пріоритетних питань. Канцлер запевнила, що завтра на засіданні Європейської ради Україна отримає "жорстку підтримку" з боку ЄС, йдеться на сайті президента.

Співрозмовники обговорили питання щодо зусиль, які потрібні для пришвидшення діяльності місії ОБСЄ на кордоні для впровадження дієвого моніторингу його стану. 

Президент повідомив, що протягом дня було зроблено дві спроби провести засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції. Сторони також обговорили можливість продовження переговорів у форматі Нормандії.

Президент запевнив Ангелу Меркель в тому, що він є прибічником мирного врегулювання, та навів приклад Слов’янська, де після визволення міста від бойовиків протягом 24 годин була відновлена життєво важлива інфраструктура, а люди отримали можливість повернутися до нормального життя. Саме такими будуть дії української влади в Луганську і Донецьку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: