fbpx

Мешканець Микуличина, який вивіз лайно в ліс, заплатить понад 50 тисяч гривень штрафу і компенсації

Суспільство 10:53, 25.04, 2018

Днями Яремчанський міський суд виніс вирок у справі мешканця Микуличина, який вивіз нечистоти з вигрібної ями на ділянку Лаз, чим створив небезпеку для здоров’я людей та довкілля.

30 січня 2018 року мешканець Микуличина викачав із вигрібної ями біля свого житлового будинку рідкі відходи та автомобілем ГАЗ-66 вивіз їх та вилив на ділянці Лаз в селі Микуличин. Господар забруднив ділянку площею 0,0117 га, створивши небезпеку для здоров'я людей та довкілля, йдеться в ухвалі суду.

Громадським інтересам Микуличинської сільської ради чоловік завдав матеріальної шкоди на суму 53 265,94 грн.

7 березня 2018 року між першим заступником керівника Надвірнянської місцевої прокуратури та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості.

Суд затвердив Угоду та визнав чоловіка винним у забрудненні або псуванні земель і призначив 2550 гривень штрафу.

Також чоловік заплатить сільраді 53 265 гривень матеріальної шкоди.

Голова Микуличинської сільської ради Василь Скірчук у коментарі КУРСу зазначив, що випадки, коли мешканці несанкціоновано зливають відходи, у курортному Микуличині поодинокі.

"Більшість мешканців уклали договори з комунальним підприємством Яремчі, яке вивозить відходи на очистку. Деякі мешканці та готелі встановили власні міні-очисні комплекси",  сказав сільський голова.

За словами Василя Скірчука, зараз сільрада розробляє проект на будівництво каналізації у селі. Якщо вдасться отримати фінансування з екологічного обласного фонду, вже наступного року каналізація мала б запрацювати в одній частині села.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: