fbpx

Мешканці будинку на Чорновола, 98 скаржаться на "МІУК" в обласну раду

Суспільство 12:13, 08.06, 2017

Постійна комісія обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади Івано-Франківської обласної ради розглянула звернення мешканців будинку № 98 по вул. Чорновола у місті Івано-Франківську.

Мешканці будинку стверджують, що комунальники не уклали з ними договір про обслуговування будинку, однак нараховують оплату за комунальні послуги, які люди не отримують чи якими не користуються. 

Представник КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія" Олександр Качанко зазначив, що на сьогодні є рішення судів різних інстанцій, які підтверджують, що МІУК надавав послуги споживачам будинку на Чорновола, 98. Качанко розповів про заборгованість голови ініціативної групи скаржників Алли Туранської.

"Вона має упереджене ставлення до МІУКу і підбурює інших мешканців", – оцінив голову ініціативної групи Олександр Качанко.

Він стверджує, що договір з МІУКом все ж уклали. А деякі положення, які містяться у зверненні скаржників, суперечать законодавству України "Про особливості здійснення правовласності", оскільки деякі питання можуть вирішуватися більшістю голосів (75%+1 м кв.). Якщо споживач не хоче укласти договір, він може цього не робити, але комунальні послуги надаються і за них повинна стягуватися оплата. Це може здійснюватися у судовому порядку, додав Качанко.

"Цю мешканку ми знаємо багато років, і вона часто звертається. Має на це право. Але ми робимо все, що від нас вимагає закон, щоб усі права споживачів дотримані", – сказав Качанко.

Голова Ініціативної групи Алла Туранська розповіла, що при огляді території будинку до комісії не включили представника ініціативної групи. Окрім цього, мешканці будинку не мають доступу до підвалу, оскільки на першому поверсі знаходиться магазин, який блокує вхід. Через обслуговування магазину мешканці не можуть вільно користуватися прибудинковою територією, оскільки біля під’їзду постійно вантажать товар. У зверненні, яке надійшло на розгляд комісії, мешканці просять створити ОСББ, припинити нараховування плати за послуги, які не отримуються. Представниця ініціативної групи зауважила, що більшість мешканців мають автономне опалення, але чомусь змушені платити за гарячу воду і опалення.

"Ми знаємо, хто тут керує. Ми знаємо, що тут керує "Свобода!"" – вигукувала Туранська.

Депутати комісії вирішили звернутися до "МІУК" з проханням надати документацію (акти виконаних робіт та нарахування за послуги), аби після цього можна було надати мешканцям будинку аргументовану відповідь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: