fbpx

Мешканці Мукачева вийшли з мітлами на протест проти пам'ятника ромам

Суспільство 04:27, 06.09, 2015

У Мукачевому на Закарпатті місцева влада урочисто відкрила 3 вересня пам'ятник рому. Самих ромів скульптура образила, адже вона зображає чоловіка-двірника з мітлою.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланнм Центр інформації про права людини.

“У Мукачевому місцева влада презентувала пам’ятник рому-двірнику і показала все, що вона думає насправді про ромів. В образі було вкладено все найстереотипніше, що можна було придумати”, – зауважує координатор проектів благодійного фонду “Розвиток” Наталія Козир.

Роми України започаткували флешмоб – фотографуються в діловому одязі з мітлою в руках і розказують про “традиційного” рома – з вищою освітою, здобутками.

“Цим самим ми хочемо показати, що роми – не “традиційні двірники”, а лікарі, педагоги, юристи. Ми повинні зламати цей стереотип раз і назавжди!” – каже Наталія Козир.

До флешмобу приєдналася і Українська фундація правової допомоги. В організації зазначили, що вони виступають проти стиґматизації та дискримінації ромів та підтримують флешмоб “проти приниження людської гідності”.

Як повідомив нардеп Віктор Балога, автор ідеї – Андрій Балога, депутат обласної ради, скульптор – Іван Бровді.

“Мукачево – єдине місто в Україні, де пам’ятники ставлять простим людям. Спочатку – сажотрусу, сьогодні – простому рому-господарнику”,  написав Балога у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: